20100203

ORUÇ / GÖSTERGE

slm&slm
En güzel kokan nefesler, oruçlular
Ramazan'ın bereketi El Alim'in İlmi üzerinize olsun
 
<> Ayın 15'inde oruç tutmaya başladık. Araplardan 2 gün, Türkiye'den 1 gün önce. Ay doğmuştu çünkü. Diyanet 30 gün oruç tutturuyor. Ama 14 Aralıkta yeni ay doğacak ve bu bayramın ilk günü olacak değil mi? Yani toplam 29 gün oruç tutacağız.

Ay ile ilgili takvim anlayışını bundan 6000 yıl öncelerde Hz. İbrahim koymuştu. Aylar 30,5 gün idi. Ay dünya çevresinde giderek kısalan bir peryod izler. Yani çekim etkisiyle dolanım süresi (peryodu) giderek kısalır. Belirli bir mesafeye gelince de (çekim etkisiyle) bu kez uzaklaşmaya başlar.
 
Ay 6000 yılda yaklaştı ve sonra da uzaklaşıyor. Oruç 28 güne inmişti, şimdi 29 güne çıkıyor. Arada bir de buçuk var: Bu yüzden iki saat dilimi geçen Türkiye'de İKİ ayrı BAŞLANGIÇ var. İskenderun üzerinden geçen bir meridyen(boylam) Türkiye'yi iki saat dilimine bölüyor.

Doğuda kalanlar "Arabistan" saatiyle, batıda kalanlar ise "Balkan, Atina ve hatta Avusturya saatiyle. Aynı mantıkla da Mağrib (Libya, Tunus, fas, cezayir ve Atlas ülkeleri) İskenderun boylamı batısında kaldığı için BİR GÜN SONRA bayrama girecek ya da yeni ay'ı idrak edecektir.
<> 14 Aralık bayramın ilk günü doğru mu? Astronomi programında 14'ünde yeni ay gösteriyor. 14 Aralık saat 22:49'da yeni ay görünecek. (Ankara saati ile)
 
İskenderun batısında yaşayanlar ile doğusunda yaşayanlar şu buçuk yüzünden (Örneğin 365 tam 1/4 gün gibi) bir tek saat farkına rağmen, BİR GÜN gibi büyüyor. Nasıl ki, dört yılda bir Şubat 29 gün oluyorsa, maalesef aynı durum Bizim Ramazan sürecinde de geçerli. Bu yıl ay A'nın bildirdiği zaman girecektir. Göründüğünde BAYRAM başlamış olacaktır.
 
Diyanet AY'ı değil, kafasındaki takvimi (Sözde bilimselmiş) izleyen en cahil kurumlarımızdan biridir. Diyaneti ise devlet ya da kendisi değildir, VAKIF denen bir "Sünni, Hanefi, Zaman zaman Nurcu, zaman zaman resmen Nakşibendi bir YATIRIM'dır.

Diyanet vakfı din işleri yüksek kurulunun tamamını işgal etmiştir. Bazen AY güpegündüz öğleden sonra da görünür bilirsiniz, görmüşsünüzdür. AY'ın görülmesi Bir KAMERİ AY'ın bitmesi ötekinin girmesi demektir.
 
Nasıl ki Günün iki tarafının namazını çok HASSAS olan S A L A T I V U S T A belirliyorsa Ayların vasatı da "Şehri Ramazan Vusta'sıdır. AY tek göstergemizdir, başkaca bunun yerine geçecek HİÇBİR GÖSTERGE daha yoktur hanifdaşlar....

Ramazan diyanetten bir gün önce girdi. Küsuru nedeniyle 29 gün sürecektir
<> Kasım 15'i oruçlu geçirdik. Kasım 15'de ay 8:41'de doğmuş.
Evet. 29 gün eklediğimizde
<> Doğru oldu mu tam olarak?
Bu doğru. çünkü ben astronomum, mesleğim bu. O gün Oruç tutmanızı ben teşvik ettim. Birgün önce başladık. Ay'ı gören (Yeni ay'ı) İskenderun doğusu ve batısına "Göreceli" bir durum var. Ay Hakkari de Edirne'ye göre tam bir saat 34 dakika önce görünüyor. Akşamı idrak eden o gece Sahura kalkar. Sabah ya da öğlen doğması bir şey fark ettirmez. O gece Sahuru haber veriyor AY...
 
<> 15 Kasım'da Güneş 6:33'de doğmuş, ay ise 8:41'de yani güneşten 2 saat sonra. Peki neden o günü oruçlu geçirdik de ertesi gün tutmadık? Yani ay doğmadan önce oruca başlamış olduk???
 
Ay'ı Mekke üzerinden geçen Meridyenden sonra gördük bunu unutma... Ay görüldü ve KOMŞU SAAT dilimlerinde (Küsur yüzünden) ORUÇ başladı. Bize de küsur yüzünden gecikmiş olarak yansıdı. Ay'ı ilk gören uydu fotoğraflarıdır. (Kudüs üzerinden geçen sateliti kastediyorum.) Eğer biz AY'da bir kolonide yaşamış olsaydık Dünyanın doğuşunu görecektik. (Dünyla da Ay'dan 4 durumda görülüyor: Hilal dünyalar ve Dolundünya gibi)

<> Bizde güneşten 2 saat sonra yeni ay göründüğüne göre oruca da ay doğmadan başlamış olmuyor muyuz?
 
Ay'ın tastamam 28 gün bir peryodu olsaydı söylediğin doğruydu. Ancak bizler bu artık 16 saati eklemek zorundayız. Bu yüzden bazen Ramazan 30, bazen 28,5=29 gün oluyor. Gün değiştirme çizgisinden itibaren görünen yeni GÜNEŞ ve YENİ AY bilgisayarın sağ al köşesinde gördüğünüz takvime ait oluyor
 
Bu konuyu deşmek için ÇİZİM gerekli

Ya da şöyle diyeyim: 2000 Millenium kutlamaları dikkat edersen, Vunuatu adasından başlayarak bize daha sonra ulaştı. (Gece saat 00.00/24.00'ü kastediyorum.) Ama illa ki bir grafik ile anlatmalıyım. Henüz bu tekniği koyamadık bir türlü
 
<> Diyanet'in verdiği takvime göre oruç tutanlar için uyarı; Hanif Islam'i yasayanların "mutmain" olmaları için bilgi: Bu gece TSI 22:49'da yeni ay görünecek. Yani Ramazan ayini bu gece tamamlamış oluyoruz. Herkese iyi bayramlar dilerim.

Evet "Gerçeği yazdı" Bilimden ötesi yalandır.
Çünkü "BİLİM" Allah kanunları=Sünnetullah'tır ve hiç şaşmaz
Yani son söz ALLAH yasaları olan fizik kurallarıdır
Tüm Hanifçiler böyle "Cezalı"dır.
Maaş alan imamın arkasında namaz kılamaz, 5 vakit kılamaz, el öpmek için bekler
<> o zaman bayram günü borç bile olsa oruç tutmamalıyız mı?
Evet Hz. İbrahim "İki yeni ay arasında" oruç tutmuştur. Bu süre içine ister 28 ister 29 isterse 30 gün girsin O ayın adı RamaDhana-sudra'dir (Arap takvimi denen şey aslında bir Hindiyye takvimidir)
 
Hz. Ibrahim babamız Bayramı çok önemsedi ve kendisi "Dikte" ettirdi Rabbine... Ramazanı "Dünya hayatı" çilesine ve "Bayram"ı da Ahirete benzetti. 70 gün sonra da "Kabeyi" inşa edip, İLK tavafını yaptı. O inşaat DÖRT gün sürdü Onu da Bayram yaptı... Biz en eski dinin tüm kurallarını uyguluyoruz. İbrahim’in "Yasakladığı" günlerde oruç tutmanın bir alemi yok..
 
Adi üzerinde Bayram=Cennet günleri anlamında ve Cennet'te Oruç tutmak HARAM'dır
O halde Bayramda (Cennet'te) oruç tutulmaz
 
Cennette oruç HARAMDIR
 
Tüm ibadetler CENNET'te HARAM. Malum, Oruç tutamazsın, çünkü orası Nimetler deryası, yemezsen "Döverler" seni. Üstelik gece-gündüz yok. Yani iftar-sahur ve namaz vakitlerini nereden bileceksin?
 


Alt Bölüm
ZÜLFEN
 
 
O bir saniyeye hangi akıllı tutup da "GÜNÜN İLK SAATLERİ" diyebilir?
Alın=Beyaz sayfa
Zülüf=Yazı karakteri
Yine anlıyoruz ki, "Akşam bir kitabı okuyamıyorsanız ya da sabaha karşı ilk kez ışık yetip de okuduysanız Oruç, namaz ve GÜN vakti girmiştir. Ya da GÜN bitmiştir. Günün İKİ KESKİN UCU "Akiplik karaiplik = Kitap okuyabilmek"ten geçer..
 
Bunu saatler diye söyleyemeyiz. Çünkü fecr'de açtığınız bir kitabı okuyamıyorsunuz çünkü ışık yeterli değil, diyelim ki saat (Atıyorum) 05.oo derken tam 05.00 ve 21.saniyede kitabı aniden okuyabiliyorsunuz... İŞTE GÜN o birkaç saniyede başladı... akşam da yine aynı kitabı okuyamayınca BİTECEK...
 
Bunun "Günün erken S A A T L E R İ " ile ne ilgisi var Allahaşkına? Yok Abi ! İslam'a Hans Ayberg gerekli... Reklam bitti. Şimdi söylediklerimden mutmain olmayan var mı?
 
Zülfen'in sadece BİRİNCİ anlamını yazdım sizlere... Kitabı okuyamadığınız an iftar saatidir ve oruç bozulur ya da en başta kitabı okuduğunuz O İ L K an Oruç başlar ya da sabah namazı okunur.
 
O bir AN'dır ve sınırdır. İncecik bir ülke sınırı gibi... Bunun erken saatleri falan olmaz... Çizgiyi top geçti mi GOL olur. Yani GÜN BAŞLAR ve/veya BİTER
 
Alındaki saç teli (Alın beyaz, saç teli siyah sayılıyor zülfem) bu ikisini göremedinizse
oruç (iftar) açılır diyor. Biz daha bundan yarım saat önce orucu bombalayıp tıkınıyoruz.
 
Oruç daha geç açılmalıdır
 
 
 
Hans Von AIBERG
 

No comments:

Post a Comment