20100109

CENNET&CEHENNEM / SELAM SELAM

Hani "Oku rabbinin adıyla........Oku insana kalemle yazmayı öğretti..." derken
İKİ KEZ OKU var
"İKİ KEZ İMAN var:
" İKİ KEZ SELAM VAR
 
selamün Aleyküm derken
Aleyküm=Senin üzerine kelimesi SIRADAN bir kelimedir.
Ama SELAM ise KUTSALDIR ve Barış demektir.
 
O halde Selamün Aleyküm'den
Selam kalsın- aleyküm yerine ve Selam deyin
Selam ves Selam olsun
Allah bunu bize yakıştırıyor
 
Üzerine kelimesi yerine bir daha BARIŞ denecek yani Selam ve Selam. Zor ama dilinizi alıştırmaya bakınız. Belki tabular böyle minicik nüanslardan başlayarak yıkılacak, kim bilir! Bilmeyenler için söylüyorum, İslamiyette Selam, Vakıa 25 ya da 26 da olabilir o ayette ALLAH tarafından T A V S İ Y E edilmiştir.
 
Bu tavsiye CENNET malıdır. Cennet üstü Cennet malıdır. Vakıa'nın ilgili ayetlerini rica etsem yazabilirseniz, bilmeyen ve duymamış arkadaşlarımız da varsa onlar da öğrenmiş olur...
 
<> 25. Orada boş bir söz ve günaha sokan bir laf işitmezler.
<> 26. Söylenen, yalnızca "selâm, selâm" dır.
 
Evet 26. ayetin arapçası şu "Selam vesselam". Aleyküm Selam'ı bırakmalıyız. Bir edattır "Üzerine, sana" kelimesi gibi Zamir/Edat/Zarf vb. bunlar kutsal değildir. Atılabilir. SELAM=Barış/İslam kutsaldır atılamaz.
 
O halde atılabilirin yerine BİR DAHA SELAM'ı ekleyelim olsun selam veselam. Atmak işi BEYNİMİZDEN atmak olmalı aynı zamanda...
 
Selamün aleyküm diyene selam vesselam deyiniz. Siz ona selam vereceksiniz, "Selam ves selam" deyiniz, sorarsa şöyle açıklayınız: "Sana zahmet olmasın diye bir de senin yerine SELAM dedim", "Selamına selam dedim". Bunu esselamün aleyküm ve....... demek ise Ayette şöyle nitelendirilmiş: boş bir söz ve günaha sokan bir laf. Yalnızca "selâm, selâm". Mutmain oldunuz mu????
 
Önce beynimizden atmalıyız. Çıkarıp atmalıyız ve o iki ayeti anımsamalıyız. O iki ayet Cennet üstü Cennet (Sabıkur ve mukarrebun) İÇİN GEÇERLİDİR. Cennet'in üstündeki başka bir Cennet için, Arş'ın altındaki Süper CENNET için geçerlidir. Orada boş söz yok. (Altta var.) Orada karşınızdaki adına da kendinize selam veriyorsunuz.
 
(Alttaki Cennette ise Esselamü aleyküm ve Rahmetullahi ve Bereketühi dedikten sonra hal-hatır sorarak ve protokolle "BOŞ SÖZLER" olarak uzattıkça uzatıyorsunuz.. Buradan götürdüğünüz tüm alışkanlıklarınız ve son nefese kadar olan bilginiz ve de Saplantılarınız, inatlarınız, dayatma ve diretmeleriniz, nefsinizin ıslah olamayan kişisel projeksiyonlarını da ORTADAKİ CENNETE taşıyorsunuz...)
 
Selam'ına selam demek, iki kez barış demek ve bunun üzerine ne eklersen BOŞ SÖZDÜR. Boş sözler Cennet'te geçerlidir ama Cennetin üstündeki bu başka bölgede yani Allah'a komşu katta "Boş söz" hiç yoktur.
 
<> Orada ne boş bir laf işitirler, ne de günaha sokan bir söz Vakıa25.ayet
<> la tesmeu fiyha lağiye
 
ama tercüme yanlış:
 
Çünkü Cennet ve sabıkun'da ZATEN GÜNAH yazmak kaldırılmıştır.
 
Aslı şu:
 
Boşboğazlık ve gevezelik gibi içi boş konuşmalar yoktur. Bunların yerine "Selam'ına benden de selam" derler. Ayeti böyle anlamalıyız.
 
Ama Cennet'te boş laf var. (Ayetlerde kişilerin karakterleri ve söylemleri üzerine konuşacaklarını , mesela dünya hayatındaki Otomobil markalarını falan sayıp dökeceklerini anlıyoruz.)
 
Ama Hanifleştirilmiş üst-cennet'te kişiler de ÜST düzeyde BİLİM-BARIŞ söylemiyle donanmış oluyorlar.
 
Es (El>>>Harfitarif)
Selam>>>Barış.
ün aley>>>>Üzerinedir.
Ke>>>>Senin
 
Selam=Allah'ın da adıdır.
El-Selam derseniz ALLAH'ın adı.
(Esselam biçiminde liyazon oluyor)
 
Fakat sadece Selam(en) selam(en) derseniz, başına ES getirmeyeceksiniz. Çünkü selam yerine Allah'ın adından söz etmiş olursunuz. Sadece Selam selam diyeceğiz. Allah'ı anmak istediğimizde ise EL-Selam diyeceğiz. (Esselam...Mühiyminül azizül Cebbarül Mütikebbir... gibi)
 

Hans Von AIBERG
 

No comments:

Post a Comment