20100110

İDRİS / İSA/İDRİS FARKI

İsa'ya ne olduğunu anlamak için İDRİS'e bakınız!
Bunun yanıtı İDRİS'de...İdris ile ilgili tüm ayetleri yazar mısınız?

Meryem 56. Kitap'ta İdris’i de an. Çünkü o, özü-sözü tam uyuşan bir kişiydi, bir peygamberdi.
Enbiya 85. İsmail, İdris, Zülkifl, hepsi sabredenlerdendi.
19/57 Onu yüce bir mekana yükselttik.

19/57'ye dikkat ediniz şimdi: Bu mekan SİZCE nedir? Şöyle cennette baş köşe falan mı? Pekiyi burası sizce neresi? Kur'an'da hiç bir şey eksik bırakılmadığına göre ve ALLAH misallerini sadece Bilginler anladığına göre, burası nasıl bir mekan olmalı sizce? Mekan veya KUL veya .... diye kestirip atamayız! TANIMLAMAK ZORUNDAYIZ. Kur'an'da hiçbir şey eksik bırakılmadı. Pekiyi O MEKAN nedir? Ali (yüce mekan) Tamam mekan mekandır, ama bunun BİLİMSEL bir açıklaması için biraz fikir jimnastiği yapmalısın.

Elbette AYET AYETİ AÇIKLIYOR! Sır burda zaten! Allah İDRİS'in "ÖLDÜĞÜNÜ" hiiiiiç söylemiyor. İbrahim için, Resulullah için "Öldü" diyor! İdris için ÖLDÜ denmiyor. Ayete bir daha bakınız:

ÖLÜM YOK orada! BİR MEKAN değişmiş! Öteki dünya değil orası! O yüce mekan için ayet ayeti açıkladığına göre, İSA için de AYNI yeri söyleyebilir miyiz? YUKARI'da bir yere GEÇİCİ alınma sürecidir bu! YUKARI'nın tersi ise AŞAĞIDIR! Yani illiyyin varsa siccin de vardır. (Çift yaratılma zorunluluğu) Ali mekan varsa süfli mekan da vardır.

İdris ve İsa'nın farkını anlatayım: İdris ÖLMEDİ ama geri de gelmeyecek. Ve ölmeyecek. İsa için "GERİ GELECEK" deniyor ayette! Geri gelecek, fark burada! Ama doğa sistemleri GİZLİ DEĞİŞKENLERİN birbirini ödemesi üzerine kuruludur.


Hans Von AIBERG

No comments:

Post a Comment