20100109

CENNET&CEHENNEM / AHİRET'TE SINAV

Ahırette SINAV devam edecek. İyimiz iyi, kötümüz kötü olarak nasıl öldükse kaldığımız yerden bu bilinçle devam edeceğiz.

Birisinin terazide tartısı küçük bir farkla cehenneme eğiliyor. O kişi kendini kurtaracak bir TEK milimetrik SEVAB istiyor, arıyor mahşeri, dört dönüyor. Arkadaşları, anne-babası "Bize lazım olacak veremem" diyorlar.

Öte yanda ise bir kere La ilahe illallah demekten başka hiçbir iyiliği olmayan biri var. O diyor ki, "Gel kardeşim, benim bir tek sevabım var, o da bana hayretmez al senin olsun!" diyor ve sırattan cehenneme düşüyor.

Bizimki çok sevinçli: Sevabı koyuyor terazi hoooop cennete asansör gibi çıkıyor yukarıya. Cennet'ine giriyor.

Ama kapıda bir engel:
"Sen buraya giriyorsun ama, kimin sayesinde buraya geldin?"
"Bir iyi insan sayesinde tek sevabını bana verdi."
"O Allah'a BORÇ verdi. Allah sonsuz Rahimdir. Git ve o kardeşini elinden tut getir. Bu cennet onunki, seninki yan kapı."

Adam gider ve cehennemde avaz avaz yanan kişiyi alır. Getirir ve Cennet'e kor. İkisi de Allah'a şükrederler. Ve bunu nasıl öderiz derler?

Rabbim der ki: "Şefaat yetkimi birbirinize kullandım."

Bilmeden birbirinize şefaat ettiniz. İkiniz de CEHENEMMEDEN çıktınız. İşte Kur'an'da inanılmaz ayrıntılar var böyle, denizler mürekkep olsa.... bitmez bu ayrıntılar. Rabbim merhamet etmek için zerrece (fotoncuk kadar) iyiliği AFFETME/Şefaat etme bahanesi ediniyor.

<> hocam o ortamda bunu diyecek çıkar mı? Yani Allahtan ümit kesilmez.

Asla asla. Allah'ı tek kelime ile anlat deselerdi. Ü M İ T yazardım. Ümit ediyoruz, bağışlamasını umuyoruz. Sabıkun'u umuyoruz. Cemalini ümit ederek yaşıyoruz.

UMUT bir RIZK'tır. Umut olmasa insan ÇILDIRIRDI. Allah'tan ümidini kesmiş tek bir canlı var: İBLİS. Anlamı >>>Ümidini kesmiş demek.

Ümit edelim
ümit edelim
ümit edelim

İntihar demek ÜMİDİ KESMEK , Rahmetten ümitsiz olmak demek. EBEDİ CEHENNEM. Ne kadar iyiliği hayrı olursa olsun SIFIR'dır.

Aptal gibi intihar edeceğime, ölmeyi kafama koymuşsam, gerçek bir ortamda ŞEHİD olurum. Aptal mıyım intihar edeceğim? Aptal mıyım ÜMİDİMİ kesip İBLİS olacağım!


Hans Von AIBERG

No comments:

Post a Comment