20100110

ELBİSTAN / ÜMMİ

<> Ahmed Hulusi der ki: "Ümmi demek, Tevrat ve incili okumamış olanlar demektir. Okuma yazman bilmemek değildir" (Bu A.Hulusinin görüşüdür)

SAĞ EL ile yazmak açısından bu doğru ama...
OKU! emri uyarınca YANLIŞ.

O tarikate göre, "Resulullah daha sonra OKUMAYI öğrenmiş" Hatta HADİSLERDEN örnek vererek, Yahudilerin TEVRAT'ı Resulullah'a getirdiğini ve Tevrat içinde RECM (Taşlayıp öldürmek) Zina cezasının eskiden varolduğunu, sonra Tevrat'da bulamadıklarını ama Resulullah'ın hahambaşının başparmağı altında o ayeti "OKU"duğunu delil getirirler...

Bunu tartışmıştık ve tutarsızdı.
1. Öncelikle Hadistir, inanan kafir olur.
2. Tevrat KİTAP değil RULO'dur.
Resulullah'a rulo (Rolley) değil kitap geldiği söyleniyor ki bu gelenek açısından mümkün değildir. Bu gün bile rulo biçimindedir. Ama asıl Tevrat ise TABLETLERDİR. Eğer o tabletler getirildiyse, O Bizzat Allah'ımızın TUR dağına indirdiği ve Ahit sandığında saklanan Tabletleridir-ki bu durumda,TEVRAT ORİJİNALDİR (!)

3. Tevrat İBRANİCE yazılıdır. Daha Arap alfabesini bilmeyen Resulullah'ın nasıl olup da a) Hem İbranice (Hebrew) okuduğunu
b) Üstelik İbranice ANLADIĞINI, terceme edebildiğini nasıl iddia edebiliriz.
4-5-6 ....böyle daha on çelişkiyi sıralayabilirsiniz. Yani Tarikatin "Hadis"i delil getirmesi SAPIKLIKTIR. Ahmet bu durumda, Resulullah'ın "İbranice okuyup yazdığını" da iddia ediyor gibi...Tıpkı Güneş'in "Cehennem olduğu" örneğindeki temel büyük yanlışları gibi...

Bizim hiçbir tarikata diyet borcumuz yok.
Biz sadece İbrahim milletine sorumluyuz ve sırtımızda Kambur yok, üstelik Protestant=Hanif'iz...Yani biz bağımsızız...
(Bağımsızlık İBRAHİM karakteridir)

Evet bunu tartışmak için sorular bekliyorum. İtirazlar bekliyorum aynı zamanda ... Bağımsız olmak için MUTMAİN olmak gerekir.. Mutmain olmak için de "Tartışmak" gerekir.
Ümmilik, halkın anladığı manada okuma yazma bilmemek midir?
Yoksa OKU'nması gerekeni okuyamamak mı?
Bu sorunun yanıtı ümmi kelimesi içinde... Kaemu... Amme yani Amm (kamu hukuğu demektir) umum, umumiyet (çoğul) Ümmilik acaba doğru KELİME Mİ? bunu öncelikle tartışalım.

ÜMMİ olmak doğru bir KAVRAM sözcüğü müdür? Yoksa "CAHİL" kelimesini ÖRTMEK İÇİN mi ortaya atılmıştır. Bunu önce tartışıp, sonra da "VAHY OKU'mak anlamına gelen" Cİbril'in "İKRA"sını tartışırız.


Hans Von AIBERG

No comments:

Post a Comment