20100109

CENNET&CEHENNEM / BİZ

Süfyani zihniyet şunu çok iyi anlamalı:

Biz ALLAH’ÇILAR DERNEĞİ, TEİSTLER CEMİYETİ üyesi değiliz. Biz HİSSEDERİZ. Omuzumuzda ve her noktada, Allah'a kulluk için yaratıldık. Rabb’im namaz ile de ilgili değil aslında... Sadece bir ÖN ŞART, ki İbrahim’in ricası...

Rabb’im, OL diye yarattığı bedenimizle de ilgili değil. Boyumuz, posumuzla, cinsiyetimizle, açık ya da kapalı oluşumuzla da ilgili değil! Tuvalete gitmemden tiksinmez, banyodayken bana aldırmaz. Alt tarafı CESET denen bir elbise...

Allah'ın baktığı tek elbise var TAKVA. Tek elbise bu. TEK BEDEN, YANİ CENNET’TEKİ GERÇEK bedenimiz (Cehennem’deki değil)...

Ve elimi koyduğumda dokunduğum Rabb’imden başkasına tapmam. Dokunduğumuz yer TAKVA elbisesiydi. Takva elbisesi dışında neye dokunursanız dokunun o nesnedir. Ama takva elbisenize dokunduğunuzda O ALLAH'ın lemisidir.

Allah'ımız hiç bir şeyle ilgilenmiyor bize ilişkin GEÇİCİ şeylerde. O Kalıcı ile ebedi ile ilgilidir. Cennet-Cehennem gibi mekanlarda ebedi kalacaklarla ilgilidir.

Allah'tan başka MABUD yoktur. Bağdadi, Hızır, Hekim Bey, Resulullah, Mehdi, Mesih, Milletine mensup olduğumuz efendimiz İbrahim. Hayır hayır! Sadece ALLAH'a taparız biz. Onları çok severiz. Ama sadece Allah'a taparız.

Hangi Allah'a? HİÇ GÖRMEDİĞİMİZ ve İDRAKİMİZDE CANLANDIRDIĞIMIZ dışı ALLAH'a taparız ve korkarız.

Allah'ın kudret eli? Hayır Kudret elinin içindeyiz zaten.
Allah görür ve işitir! Hayır Allah'ın duymasının içindeyiz zaten.

Biz hangi yöne dönersek dönelim RÜCU ediyoruz. İlla ki öldükten sonra rücu edilmez. DÖNÜN, her yön meymene, her yön kıble. Her yönde O var.

<> Bizler MUKARREBUN olmak istiyoruz...

Mukarrebun=Hz. Ibrahim'in M A K A M I
ALLAH'IN MİSAFİR SALONU=MUKARREBUN.

Konuk evi'dir Allah’ımızın. Arş’tan bir parçadır. Oysa Cennet Sidre'den bir parçadır. Arş ile ilgisi yoktur.

Cehennemle Cennet'in birbirinden ne kadar ilgisi yoksa cennet ile Sabikun'un da hiç bir ilgisi yoktur, TECRİT edilmiştir. Çünkü Cennet, bunun yanında "Cehennem kadar sevimsiz" kalır.
Belki Usame 1000 Ladin de bu Cennet'e gider... Çünkü Allah'in rahmetinin kimi kapsayacağı bizzatihi şahanesinin fikridir.

<> Dünya hayatı bir yarışsa biz neden şampiyon olmayalım...

Evet neden istemeyelim? İBRAHİM MİLLETI isek allah da vaadinden dönmezse (Haşa) Neden istemeyelim?

İnsanların en şereflileri içinde Elhamdülillah Resulullah(Ümmet) İbrahim (Millet) Mesih ve Mehdi var Ve O YOLUN YOLCUSU BİZLER VARIZ... BİZLER AYRICALIKLIYIZ! Eşrefi mahlukatın şeref tabyalarıyız...

Ehli kitabın tamamı (Hristiyanlar ve yahudiler vb.) Cehennemde yanacak ve gecikmeli olarak CENNETE girecekler. Cennet Ehli kitabın imanlıları için kuruldu.

Ama o sabukun/Mukarrebun/Naim Üçüncü sınıf var ya... İşte bizler ORAYA adayız... Aşağısı kurtarmaz bizi...

Büyük oynayacağız. Allah latif'tir LATİFE sever Ve Allah bizlerin NAZINI da sever...

Nefsimiz Allah'ımıza "Sen sana ben bana" dediğinde, Allah bunu da çok sevmiştir. Nefsin kendisine DİRENMESİNİ sevmiştir... Allah LATF'tir latife sever... Latif olduğu için Latife yapmamıza izin verir. Alim olduğu için ilim yapmamıza izin verdiği gibi.

Allah dilerse İSTİHZA=ALAY bile eder... Bakara suresindeki "Bir ineğin kurban edilmesi" olayını anımsadınız mı?

Hani cimri Yahudiler ineğin kılını-tüyünü soruyorlardı. (Sırf kendileri kesmemek için, cimrilik onların ilk karakteridir.) O konuyu ayet şöyle bir latife ile tamamlıyordu: "NEREDEYSE KESMİYORLARDI"

İşte bu BİR LATİFEDİR. "Neredeyse kesmeyeceklerdi!" Doğrudan Allah Latifesidir, Allah Latife sever, latife yapanları da...

<> Ehli kitabın tamamı (Hristiyanlar ve yahudiler vb.) şöyle diyorsunuz: Cehennemde yanacak ve gecikmeli olarak CENNETE girecekler. Ehli kitabın büyük kısmı tek tanrıcı olmasına rağmen şirk karakterli inançları var. İsa’yı yarı-tanrı kabul etmeleri gibi.

Evet tüm müminler eninde sonunda Cennete gireceklerdir. Birgün=50 bin yıl olan bir takvimde, mesela on ya da yüz ya da bin yıl cehennem eziyeti göreceklerdir.(Bunu 365 x 50 bin yıl ile çarpacaksın.)

Cehennemden çıkamayacak olanlar bellidir:

En altta münafıklar, onun üstünde Kafirler, Onun üstünde (Siccin) Şeytan

Bundan üsttekiler ise dinlerin iniş sırasına göre bir yukarı çıkarak cehennemi boşaltacaklardır. Cehennem kazanının kapağı ebediyen örtülecektir.

Kafirler/münafıklar deyince nedense yine aklıma araplar geldi :) Yahudiler LANETLİDİR onların pek azı müstesna. Cehennemdeki MÜRTED. (Kitabı elleriyle değiştirip insanları dinden çıkaranlar anlamında) Onlar da ebedi hapis olacaklardır.

<> münafık nedir(kısaca) ?

Münafık şudur:
Mümin ile mümin görünüp, tırnaklarını kemiren ve Kaide/Taliban/Ayetullah/Vehhabi kafalı olan herkes. Özellikle bu katta yani en dipte kazana yapışarak yanacak olanlar ise Emeviye sultanları, Amr İbnül As,

<> peki sayın aiberg.. aldanmak.. çukura ayağı kayıp düşen ve çıkamayanlar ne olacak..? bilmek de belki ayrı bir şans... aldanmak çok kolay bu zamanda.

HARDAL TANESİ kadar iman eninde-sonunda insanı CENNETE götürecektir. Ama bizim Cennet ile işimiz yok. Cennet ORTA KAT. Bunun illiyyin'ini istiyoruz.

Yukarıların yukarısını Yani Allah'ımıza en yakınlaştırılmış, Allah ile dost edinilmiş, Allah'ın konukevi olan MAKAMI İBRAHİM cennet üstü cennetini istiyoruz. Benim NEFSİM bunu istiyor.

NEFSİME ENGEL olamıyorum. Nefsimin peşinden gidiyorum. Nefsimi seviyorum. (Kendimi değil) Oraya gidemezsem Cehennemin kazanının altına yani doğrudan ATEŞ bölgesine 19 ALİM'in gideceği yere giderim diye ödüm patlıyor. Allah cümlemizi korusun.

Siz benim gösterdiğim KUR'AN hedefine gidin. Orada bekleyin. BELKİ ben de gelirim. Çünkü yapacağım EN UFAK BİR YANLIŞ beni mahveder... 19 Zebani ile ebedi kalırım.

Bunlara da üzülmem. "ALLAH'IMDAN AYRI KALIRIM" Cehennemde ve Cennet'te de ALLAHIMIZDAN AYRIYIZ...

Bir tek şansımız var: EN ÜSTTEKİ yere, Hanifler yurduna gitmeliyiz ki Derviş ile Rabbinin Hasreti bitsin.

Cennet'i istemiyorum. Siz de istemeyin... Allah gerçekten LATİFE sever.

Ya Latif biz burada seni hamd ile zikrediyor ve tesbih ediyoruz. Senin kitabını okuyoruz.
Ya Rabbi bizim bu LATİFEMİZİ kabul et.
Ya Rabbi bizler senin KURBANINIZ. Kurbanlar yurdu MUKARREBUN'u istiyoruz. Kurban ediyoruz nefsimizi Karib'ler misafirhanende.
Ya Rabbi, bu dünyadaki DİNE değil, dine tapanlara değil, DİN GÜNÜ OLAN o günün sahibi sana tapıyoruz. Maliki Yevmiddin'e...
Din denen ucubik şey bize kurban olsun... Talibanın olsun, Mollaların, Süfyanilerin olsun.

Din bize kurban olsun
Biz din için yaşamıyoruz
Biz KULLUK için yaşıyoruz
Yani Hanifiz...


Allah’ım İbrahim milleti Haniflerimiz için hiç bir şey ÇOK değildir, AZDIR hatta... Daha çok istiyoruz...

RÜŞVET Cennet değil SENİ İSTİYORUZ... Ve Yunus'u anlıyoruz... Taptuktan öğrenmişti... Taptuk'u da anlıyoruz... Ahmet Yesevi'den öğrenmişti... Türkmenbaşlarına da Dedem Korkut öğretmişti. Dedem Korkut BİZİMLEDİR... Selam ve selam Korkut Dedem'e... (Mütteki=Korkut, Çagatayca ve Kipçakça)

Özlemeyi severim. Şu anda da bizler CENNET ö z l e m i içinde değil miyiz? Cehennem özleyen bir kişi bile yoktur.

Ama o yeşil cenneti, sanki oradan GELDİĞİMİZİ b i l i y o r m u ş gibi ÖZLÜYORUZ. Adem-Havva, Cehennemden gelmedi... Cennet'ten geldi...

Ve biz bunu bilinçaltından BİLİYOR ve CENNET'i özlüyoruz Candaşlar... Şırıl şırıl akan bir suyu, söğüt gölgesini, hanımeli kokusunu ve Yeşilin nüanslarını KİM istemem! diyebilir! (Şeytan istememiştir tek)

Biz ALLAHÇILAR DENREĞİ, TEİSTLER CEMİYETİ üyesi değiliz.
Biz HİSSEDERİZ.
Omzumuzda ve her noktada. Allah'a kulluk için yaratıldık.

Rabbim namaz ile de ilgili değil aslında... sadece bir ÖN ŞART-ki İbrahim_in ricası...
Rabbim, OL diye yarattığı bedenimizle de ilgili değil.
Boyumuz, posumuzla, cinsiyetimizle, açık ya da kapalı oluşumuzla da ilgili değil!

Tuvalete gitmemden tiksinmez, banyodayken bana aldırmaz. Alt tarafı CESET denen bir elbise... Allah'ın baktığı tek elbise var T A K V A. Tek elbise bu. TEK BEDEN

YANİ CENNETTEKİ G E R Ç E K bedenimiz. (Cehennemdeki değil.)

Ve Elimi koyduğumda dokunduğum Rabbimden başkasına tapmam. Dokunduğumuz yer TAKVA elbisesiydi. Takva elbisesi dışında neye dokunursanız dokunun o nesnedir. Ama takva elbisenize dokunduğunuzda O ALLAH'ın lemisidir HU!

Allah'ımız hiç bir şeyle ilgilenmiyor bize ilişkin GEÇİCİ şeylerde.
O Kalıcı ile ebedi ile ilgilidir.
Cennet-cehennem gibi mekanlarda ebedi kalacaklarla ilgilidir.

Allah'tan başka MABUD yoktur. Bağdadi, Hızır, Hekim Bey, Resulullah, Mehdi, Mesih, Milletine mensup olduğumuz efendimiz İbrahim. Hayır hayır! Sadece ALLAH'a taparız biz. Onları çooooook severiz.

Ama sadece Allah'a taparız. Hangi Allah'a? HİÇ GÖRMEDİĞİMİZ ve İDRAKİMİZDE CANLANDIRDIĞIMIZ d ı ş ı ALLAH'a taparız ve korkarız.

Allah'ın kudret eli???? Hayır Kudret elinin içindeyiz zaten. Allah görür ve işitir! Hayır Allah'ın duymasının içindeyiz zaten. Biz hangi yöne dönersek dönelim RÜCU ediyoruz. İlla ki öldükten sonra rücu edilmez.

DÖNÜN,
her yön meymene,
her yön kıble
Her yönde O var
O! Hu! He's!

Allah NEREDE? Bacım başörtüsüyle örttüğün saçın kendisinde! Mü'minin kalbinde! Şahdamarlarının içinde. Rabbim, hiçbir yere sığmaz, mü'minin kalbi dışında.

Kalbe giden o
şah damarı o
AORT damarı

İşte RABBİM kalbe oradan tecelli eder. Kalb bir KEHF. 4 bölmeli bir MAĞARA Ve Mümin kalbinde yani ashabı kehf olup kendi kalbinde uyur. O zaman şahdamarından bir tünel uzanır. Kavrar mü'mini?

Adı çok bu kavrayışın, yığınla ismi var: Hidayet de, sıratel müstakiym de, Takva elbisesi de... Hiç farketmez ki...

Önemli olan isimler değil; KAVRAYAN KİM!
HU!
HE!
Kalbimiz yarılacak bir gün.

Bizim "ÖDÜLÜMÜZ ALLAHTAN" olmalı...

Bu bir slogan değil, YAŞAMALIYIZ bunu... Zülkarneynlerin tamamı bunu yaşadığı için Zülkarneyn oldu. Ama mesela Süleyman as. bir Zülkarneyn olamadı, peygamber olarak kaldı. Çünkü servet onun HERŞEYİYDİ Ve Zülkarneynler de peygamber olamadı... Allah'ın adaleti böyle...

Bütün peygamberlerin tümünün YARBAŞKANI Yahya (Adaşım) as.dır. Asıl başkan olan HIZIR ise "Peygamber değildir. Ama tüm peygamberler O'na ve Allah'a misak vermişlerdir.

Yani bu böyle bir adalet: Peygamber olmak kuşkusuz şerefli bir şey ama adı Kur'an'da geçen PEYGAMBER OLMAMIŞLARDAN OLMAK daha da şerefli bir şey.

Bu şereflerin en büyüğü ise İBRAHİM (milletiyle birlikte) e aittir. Peygamber olarak işe başlamadı Ve peygamberlik verildiğinde de "Yılbaşı promosyonu" kadar sevindi. Bir anahtarlık kalem kadar...

Asıl ve köklü sevinci mutlaka ALLAH DOSTU (Halilullah veHalilurRAHMAN) olmasından geliyor. Ki onun için ve milleti için APAYRI ve PLANLANMAYAN ÜÇÜNCÜ sınıfa ait özel bir Cennet=Tanrı misafirhanesi, konukevi yaratıldı.

Allah adaleti böyle TUHAF gelir bize ama mantığını ferasetle ve fehimle anlayabilirsiniz, size güveniyorum...

Eğer cennet mekan İSEK, illa ki ÇAY da isterim. Cehennem mekan isem zaten başıma kaynar çaylar dökülür... Onun da zevki olmaz.

İki kez iman ile iki kez selamı yakaladık. Meğer CENNET üzerinde bir CENNET daha varmış dedik. Yoksa kuru kuruya CENNET'e talim edecektik.

Vakıa suresi ÜÇ SINIF olduğumuzu söylediği halde bizi sadece CEHENNEM ve CENNET diye iki kısma ayıran klasik öğretiyi buradan KINIYORUM! Bizi 14 yüzyıldır kandırdılar.

Dünyada EN AZ müslüman topluluk BİZİZ!

Bu çekirdeğe girmeleri mümkün değil HANİF olmayanların. Birbuçuk milyar yaşayan müslümana, ve bunun 16 katı toplamı olan müslümana göre İbrahim'den bu yana H A N İ F sayısı ikibini geçmez. Sabıkun öyle Cennet gibi HERKESİ alan bir OTEL değil!

Gelecekte islam nüfusu 6 milyar olacak.
4 milyar Süfyani
2 Milyar asker kaçağı
ve birkaç milyon Karasancaklı HANİF...

<> Profesor gelecekte Mighty döneminde hanif sayısı milyar olacak denmişti? Peki Sabikun'a alınmayacak hanifler olacak mi??

BU SAVAŞTAN SONRASI İÇİN'Dİ... Asker kaçakları olanlar "Oh durum iyileşti, artık kuşkusuz Hanif oluruz" diyecekler. Ama biliniz ki, EBU SÜFYAN ne kadar MÜSLÜMAN olduysa, onlar da o kadar HANİF olacaklar.

<> Peki bu birkaç milyon karasancaklı Hanif'ler sabikun'a giremeyecek mi? (savaş öncesi)

Girmez olurlar mı? Onlar İbrahim milletinin ta kendisi,sonuncuları...

Allah'tan kadınlarımız var: Dünya nüfusunun beşte-dördü kadın olacak... Kadının HANİFE olması çok zor ama, bir oldu mu, ERKEKLERİN PABUCUNU DAMA ATAR.

Kimi kadın eşini PEYGAMBER yapar (Eyyub)
Kimi kadın da eşini yarıyolda bırakır. (Lut)

İman konusunda kadın artık kadın değil İNSAN/BİREYDİR. Yani iyilikle uyarırsın. Olmuyorsa dua edersin. O da olmuyorsa, artık Nuh'un oğlu Yamm'ı (Nuh'un eşinin en sevdiği ve diğerlerini sevmediği evladı.) bırakırsın bir dalga gelip onu alır götürüverir.

BİLGİM ALLAH'INDIR.
O HALDE BİZLERİNDİR.
BİLGİNİN KIKSANÇLIĞI YOKTUR.
O ZEKATIMIZDIR.
O NAİM CENNETE GİTMEYE VESİLEDİR.

Şeytan'ın HİÇ KULLANMADIĞI kelimeyi merak ediyor musunuz?
<> selam

BİR TEK KELİME! Hiç ama hiç kullanmadı. HİÇ KULLANMADIĞI tek kelime... En medeni kelime bu! "Özür dilerim, pardon, beni affet rAabbim" demedi, diyemedi. HİÇ BİLMİYORDU Kİ?

Rabbim bizi HEP affet-bilerek bilmeyerek-bize AF çıkar!
Bizim pisliklerimizi ÖRT ya SETTAR!
Bizleri o DİN gününde rezil etme!

Rabbim bizlerin fıtratı:
1. HANİF DİN ÜZERİNE
2. SAFİYULLAH SABİİ ADEM ve tüm ÇOCUKLAR üzerine
3. Salih Ameller/Barış ve sabır üzerine...
4. Kötülüğü yasaklayıp, İyiliği emretmek üzerine
5. Verdiğin her şeyi İKİYE katlamak üzerine... (İki kez iman, iki kez selam vb.)
6. İyyake Na büdü ve iyyake nestain... üzerine. Bizi sapmışlardan ve gazaba uğramışlardan etme Rabbena!
7. Rabbim benim fıtratım "SANA KULLUK ETMEK=SENİ BİLMEK" üzerine

Bunun için bu alemde yaşadığımı bana unutturma!
Ve aklımı BİLİM denen seni bilmek yakıtıyla doldurmak için "Rabbi zıdni İlmi"
Allah'ım İLMİM artmazsa SENİ BİLMEK BORCUMU (kulluk) BİLEMEM!
Rabbim, Kur'an denen İLİM+NUR kitabını biz+LER'e KABİR KARDEŞİ yapar mısın lütfen!
Rabbim, aldığım her nefese şükürler olsun.
O nefes ki seni tesbih, tenzih ile zikrediyor.
O nefes olmazsa, EY RABBİM,
ÖLÜRÜM diye korkmuyorum.
SANA RÜCU ETTİĞİMDE,
yeterince seni BİLEMEMEKTEN korkuyorum.
Allah'ımız bize BİLDİR zatı şahaneni...
Ve bize CENNET DEĞİL
SENİN CEMALİN olan CENNETİ bahşet.
İşte İKİ rekatlık bir namazın GETİRDİKLERİ...

Bir iki salise de olsa buradayız. Burası bekleme salonu, bir iki salise bekliyoruz, ardında ebediyete açılan biri yeşil biri kırmızı iki kapı var, orada salise kelimeleri komik kalacak, bir gün bin yıl olacak ve bu BİR TEK GÜNLERDEN de s o n s u z tane olacak.

Artık orada oturup bilgisayarınıza tüm evrenlerin toplam bilgisini indirip koleksiyon yaparız, yasak ağacı görürüz, Adem atamızı ziyarete koşarız, efendimizi görürüz, İbrahim atamızın sırtımızı şifayla/şefkatle sıvazladığını görürüz.

“Demedim mi sana” der Cebrail’e -aşağıda- "Bunlar benim milletim!”

Ve sekiz cennetten İKİ MİSLİNİ, yani CEMAL'i görürüz. 16 Cennet geride dursun. “Bana seni gerek seni" diyen Yunus'u anlarız. Ve güzelliğimizle YUSUF'u kıskandırırız. Orada herkes YUSUF veya Yufsa (Dişi Yusuf: Ali-Aliye gibi). O Yusuf güzelliklerinin çirkin kaldığı
CEMALİ görürüz.

CEMAL
CEMAL
CEMAL-i şerif...
Sabıkunüs sabıkun
Mukarrebun
Yaklaştıkça daha da güzel.

O Celle Celalühü ve Latif cemal ile BİRLENİLEMEZ ammaaaaa BİRLEŞMİŞ olabilirsiniz. Bunu Sidre altındakiler yaşayamasa da... Naim cennet ve Makamı İbrahim komşuları görecek!

<> "maqâmü ibrâhîm" (3/97)
<> Ali İmran 97. Orada apaçık nişaneler, (ayrıca) İbrahim’in makamı vardır. Oraya giren emniyette olur. Yoluna gücü yetenlerin o evi haccetmesi, Allah’ın insanlar üzerinde bir hakkıdır. Kim inkâr ederse bilmelidir ki, Allah bütün âlemlerden müstağnîdir.

<> 43/28. Ve cealeha kelimetem bakıyeten fı akıbihı leallehüm yarciun
<> Zühruf 28. Bu sözü, ardından geleceklere devamlı kalacak bir miras olarak bıraktı ki, insanlar (onun dinine) dönsünler.

Allah İbrahim'e söz verdi: "Pekala, mutmainlik kavgamızı bitirelim dostum İbrahim” dedi. “Nereye kadar mutmainlik limiti/sınırı istiyorsun?”

“Seninle yüzyüze değene kadar isterim YaRabbi" dedi.

“O zaman sana en sabık makamı, en Mukarrib (yaklaşmış bitişik olmuş) makamı ve HALİL'liğimizi veriyorum. Andolsun bu mevkiye onurlu melek kullarım bile ulaşamadı. Cebrail olan başkanları bile gelemedi. Senden başka herkese ‘70 bin perde arkasında’ saklı kalacağım. (Resulullah bu perdeler arkasında mir'ac'da idi.) Sen geldiğinde sen ve M İ L L E T İ N E (Getirdiklerine, senin kanından değil yolundan olanlara) CEMALİMLE sonsuz mutmainliği sunacağım dostum İbrahim. Söyle o milletine ayrılsınlar öteki cennet ehlinden, iyiliği ve güzelliği emredip kötülüğü horgörüyü yasaklasınlar, senin gibi olsunlar (Atalarının dininden değil). Onlar atalarının dininden ayrılırlar ve sana uyarlarsa, cemalim ve Halilliğim onlara da armağandır.”

İbrahim dedi ki: “Rabbim, ben ölüp gideceğim benim dinim bile unutulacak, beni kim hatırlayacak, kim artık benim milletim olacak, kim ben Hanif7im diyecek?”

"Mahzun olma dostum, günü gelince yerden birini çıkartacağım, hitabı kitab olacak, seni ve hanif dinini gömüldüğü yerden çıkaracak. Senin şanını kıyametin başına kadar taşıyacak(lar). İşte onlar SENİN MİLLETİNDİR. İshak ve İsmail'in soyundan gelenlerin bile UNUTTUĞU hanifliği hatırlayacaklar ve kıyamete kadar alametlerine (İsa'nın dönüşü vb) akın akın bu Hanif dine koşacaklar.”

“Ya Rabbi sana koştukları gibi önce bana koştur. Ben oğullarımı istemem. Milletimi isterim, illa ki milletim.”


Hans Von AIBERG

No comments:

Post a Comment