20100109

BEYİN / BİLGİSAYAR

Dabbe tül Arz: Bilgisayar teknolojisine işaret edebilir mi?
Kur'an'da Adem'in yaratıldığı Salsal=Çamur diye çevrilir. Oysa metan-amonyak-su buharı ve Karbondioksit dörtlüsünün ilkel atmosfer olduğu gözönüne alınırsa, "Balçıktan süzülmüş bir Salsal" dendiğinde, bu ilkel atmosferin milyonlarca yıldırım ile Adenin-guanin, cytosin ve Tymin denen dört çekirdek asidine (Nükleotik baza) döndüğünü görürsün. Bu işlemin adı SALSAL'dır.
 
Şeytan, Adem'e "Topraktan" kurutulmuş bir çamur olduğu için secde etmemektedir: Gerekçesi ise basitti. Ben ateştenim (Enerji) sürekli yakanım. O Adem ise topraktır (Madde) sönmüştür, küllenmiştir... Sönmüş küllenmiş kelimesi ise canlıların oluştuğu Karbon kimyasını anlatmıyor mu?
 
O halde Toprak iki türlü anlaşılmalıdır.
1. Karbon kimyası olan organik oluşum.
2. Silikon...
Yani C ve Si elementleri de var işin içinde...
İkisi de bize hitap ediyor. Şu seramik kilimiz, şu cam yapımında kullandığımız toprak silisyum değil mi? (Ayrıca Silisyum=Arz ve Germanyum=Gök kelimelerinden şutransistörlerin yapılımı da sözkonusu olmuş olabilir. German=Gök+ler demektir. Mesela Nur 35 böyle giriyor misale.)

Hele ki "Silicon Walley" denen dünya merkezi vadi mikrochip'lerin hem ham madde hem mamul madde olarak üretildiği merkez bir fabrikalar dizisi değilmi? Şu anda mikroçip denen miniyongaların anamaddesi SİLİSYUM'dur. İşin tuhafı fiil olarak Debelenmek debelenmiş, tepili, yeraltında tepilmiş anlamına gelen DABBE ve ARZ=Silisyum gezegeni (Şu anlamda söylüyorum, dünyanın içi NifSial'den SiAl vb. katmanları halinde silisyum ile doludur. Magma ve Lava dediğimiz, zamanla kayaçlaşan yanardağ püskürükleri ile yeryüzü dağ-vadi oluşmuştur.
 
Dünyanın yüzeyi de öyle: Silme Silisyumdur
("Benim sadıh yarim gara torpahtır." diyen Aşık Veysel'in de kastettiği Turab...)
 
ARZ=SİLİSYUM
DABBET=MİNİ YONGA?????
olabilir mi? Buna bakalım:
Gelecekte silisyum yerine başka bir buluş gelirse ya da mikroçipler demode-out olunca savımız geçersiz kalacaktır. Dur biraz: Bir de antinom yapalım ve Bilgisayarı (Daha doğrusu Sibernetiği) savunalım:
 
Şu anda bilgisayarlar üçüncü kuşakta seyrediyorlar. (PentiumIV, V, VI, VII, VIII, IX,X,XI bile olsa teknik olarak aynı kuşakta sayılırlar.
 
Sonraki kuşak ise "En iyi hatırlayan, kendi kendine karar verebilen holografik hafıza yolundan geçecektir. Avni Çetinkurt'un söylediği gibi, "Cyborg=Yapay organizma" kapsamına girebilecektir.
 
Bir sonraki kuşak bilgisayarlar ise doğrudan ZİHNİN ta kendisine ulaşacaktır. Yani holografik hafıza, şimdi insanda olduğu gibi, çekirdek asitlerine yüklenecektir. Biz nasıl anımsıyorsak, bilgisayar da öyle anımsayacaktır. (Üstelik de Kuduz gibi gerçek=organik olan virüslerden etkilenecektir.)
 
Beynin keşfine bir yolculuktur Sibernetik zeka, yapay zeka vb...
Bize anılarımızı anımsatanlar biliyorsun ki, adenin guanin Sitosin ve timin denen çekirdek asitleridir. Bu ileri teknoloji sayesinde çekirdek asitleri (A,G,C,T) ile bir bilgisayar (O zaman da adı bilgisayar değil, yapay beyin olur) yaparsak bunlar da Salsal ailesinden olacaktır. Aynı mantıkla Kur'an alimler için şifreler (misaller, bilimsel modellemeler) vermektedir.
 
NUN=Nokta (Aynı zamanda arapça sıfır)
KALEM=Program dili (Aynı zamanda şeklen BİR rakamı ve Elif harfi)
İkisi birden 1 ve 0 olarak Bineer (Binary, Digital, İkili sistem, De Morgan matematiği vb.) gibi...
 
Nokta boyutsuzdur, kalem ise tek boyuttur.
Levhi Mahfuz ise iki boyutludur.
İşte manyetik levha ve mahfuz=Bellek'te...
Levhi Mahfuz bir Hard Disk'tir.
Belki de Kiramen Katibin bir REM Bellek...
Arş katmanlarındaki şu bilgi-işlem merkezi incelemeye değer...
Dabbetül Arz'da pekala
Mikro Chip olabilir...
Kürsi: Bir Monitor....
Akıllı mikrobiyomotorlar (amip büyüklüğünde) yapmak hatta nano teknolojiler
ile bir tür dabbet kolonileri oluşturmak olasıdır. Hawking "Kıyamet virüsü=Dabbet"diyor.
 
Şimdilik düşünen bilgisayar mümkün değil. Kuşaklar atlanması gerekiyor.
Bilgisayar kuşaklarından söz ediyorum. Altıncı kuşak bilgisayar "Rüya görebilecek" bir teknoloji harikası olacaktır. Ama şimdilik, beklemeliyiz. Zaten teknoloji inanılmız bir hızla gelişiyor.
 
Ne var ki, kapitalist imalatçılar, bilim adamlarının yolunu kesiyorlar. "Acele etme, depoda çok stok var. Ara modeller, yedek parçalar satalım" diyorlar mucitlere... Yani beynimizdeki bilgisayar atılımlarını bize yaptırtmayan egemen güçler var. Bunları bir daha tanımlamak bile gereksiz.
 
<> Amerikalıların bilgisayarlarda elektron yerine foton kullanma denemeleri yaptığını, Japonların ise amino asitleri kullanma yöntemini araştırdıklarını bir belgeselde duymuştum.

Onlar malumdur ve (ellerinizden öperler) Evet herşey prototip üretmek için. Dünyayı ellerine geçirme savaşları bunlar.  (Tek merkezden yönetilen, tek tip bir insan oluşturmak) İşte bu "Karşı tarafın" Graceland üzerinde oynamak istediği oyun. Orwell'in 1984'ü gibi, biri bizi gözetliyor (Big Brother/Big Boss vb.) Evet orada neler oluyor bilmem ama, ben Büyük Birader konusuna girmek istemiyorum. Çünkü ardından gerçekten montauk'lar falan çıkacak, yine laf lafı açacak.
 
Geleceğin siyonistleri "This world is mine, Jahow give this planet to me" diyorlar. Bu bir şarkının adıdır. Bilen var mı? Bu şarkının adı "Exodus"tur
 
Evet sonunda bilgisayar kuşakları insan beynine ulaşacak! Yani dört çekirdek asidinde psitronik bellek oluşturulacak vb. vb,.
 
Bilgisayarlarımıza gerçek VİRÜS'ler saldıracak (ötekilerin yazılımını biz yapıyoruz) Çünkü insan beynini imal etmiş olacaklar-kuşaklar boyunca-
 
Ama o beyin, insandan yapılmayacak, çekirdek asitlerinin uygun dizilimiyle (ki lazer bunu işaretleyecektir) mesela bir sinapsta bir terabyte bilgi olacaktır vs. vs.
 
Gelecekte internet çok geri bir teknoloji olarak unutulacak (Zaten internet ikide bir çökecek) gelecekte her akıllı birey (ya da kumllandığı bilgisayar) direkt ve aracısız birbirleriyle haberleşecekler. Bir link gerekmeyecek.
 
Sadece organik bilgisayar bir HOLOGRAM dizesi gönderecek ve o dosya açılacak.
Geleceğin bilgisayarlarında bir başka interaktif komut da "Herkes ile buluş"
komutu olacak. Herkesin bilgisi bir tür Google bankasında hazır bulunduğundan istediğiniz bilgiyi arayacaksınız.
 
Beynin yerini hiçbir şey tutamaz. Bu sadece çekirdek asitleri (AGCT) nin holografik hafızalaması üzerine kuruludur. Ama sinaps, axion ve Dendrit kullanılacağından beyne en yakın bilgisayar olacaktır (Deyimleri sonra araştırabilirsiniz)
 
Buna DÜNYANIN TOPLAM SİNİR SİSTEMİ denecek.
Tüm bilgilerin Total tankı olacak. Ama maalesef VİRÜS (DABBE) illeti her çağda olacaktır. Çünkü laboratuarda üretilecektir. Bir ülke diğerine düşman mı, al sana "Chizufreni virüsü" vb. vb.,

Hans Von AIBERG

No comments:

Post a Comment