20100109

BEYİN / LEVHİ MAHFUZ

<> LEVHİ MAHFUZ'u OKUMAK bizler için mümkün müdür? Mümkünse, buna ulaşmak için NE TAVSİYE edersiniz?

Levhi mahfuz sonsuz kez sonsuz kez sonsuz sayıda evrenlerinin tümünün en küçük parçacığına kadar her şeyin istisnasız yazıldığı ve sonsuz kez sonsuz kez sonsuz KUR'AN'ın indirildiği ANA KİTABIN ismidir.

Böyle bir kitaptan ŞEHİT olmadan söz ettirmezdi Allah'ımız.. Onun için Resullerinin tamamını topladı ve onlardan MİSAK aldı.
 
Misak peygamberi ikiydi:
1. Ölümlü kategoriden HIZIR
2. Ölümsüz Kategoriden YAHYA
Hızır ölene kadar Misal ELÇİSİ olarak bu görevi deruhte eder. Hızır'ın Deccal tarafından şehid edilmesinden sonra da YAHYA peygamber Levhi Mahfuz'un misakını
 
Levhi Mahfuz'un tanığı (Şimdilik Yahya değil, ama ileride devralacak görevini) Hızır'dır! Hızır ise Peygamberler peygamberidir.  (Ayetteki Misak Resulü kelimesinden bunu anlıyoruz.) Ama ismen peygamber olduğu verilmez. Oysa Yahya ve İdris (ikisi de ölümsüzdür) ama peygamberlikleri tescil edilmiştir. Hızır ise bu peygamberlerin peygamberi konumundadır. (Yine de hiç bir elçi, diğerinden asla üstün değildir)
 
<> hocam, Levhi Mahfuzdan cebrailin ayetleri aldıgı yere Kuranı kim indirdi? Hızır mı ?
 
Hızır'dan başkası LEVHİ MAHFUZ'u görmedi! Cebrail ve hatta Yahya da henüz görmedi. Ama bir TANIK illa ki gerekli... Bir misak gerekli... Hızır, Cebrail'in yasak olduğu Sidre'nin üstüne gidebiliyor.
 
Kürsi'nin altındaki sadece Zez-zağ arş katmanından (Tabanıdır) kendisine AYDINLATILAN bölümleri okuyabiliyor. Bunun sayesinde mesela gelip bir gemiyi deliyor, bir çocuğu öldürüyor bir duvarı düzeltiyor vb. Bunlar LEVHİ mahfuz'da yazılı olan ve o karanlığın içinde ışıyan (yani Hızır'a gösterilen, okutturulan) bölümlerdir.
 
Hızır Levhi Mahfuz'un tek tanıgı ve okuyanıdır.
O gelecekte 350 yıl sonra kadar vefat ettiğinde, görevi YAHYA alacak ve o da GÖRECEKTİR. (Daha önce hiç görmedi)
<> 3/81 - Allah peygamberlerden şöyle söz almıştı: "Andolsun ki size kitab ve hikmet verdim, sonra yanınızda bulunan (kitaplar)ı doğrulayıcı bir peygamber geldiğinde ona muhakkak inanacak ve ona yardım edeceksiniz! Bunu kabul ettiniz mi? Ve bu hususta ağır ahdimi üzerinize aldınız mı?" demişti. Onlar: "Kabul ettik" dediler. (Allah da) dedi ki: "Öyleyse şahit olun, ben de sizinle beraber şahit olanlardanım".

Tüm peygamberler (Cin, insan ve melek) 228 bin peygamber... hepsini topluyor Rabbimiz... Buna resulullah da dahil. Çünkü Resulullah da KİTAB ve HİKMET aldı. Yani efendimiz de o 228 bin içinde...
 
Ama biri yukarıda ÜSTTE: Onun adı doğrulayıcı bir peygamber geldiğinde ona muhakkak inanacak ve ona yardım edeceksiniz! Misak elçisidir. Allah ŞAHİT olun dedi. Kime? Misak elçisine! Ve de Allah da şahit oldu.
 
Allah KENDİ ŞEHADETİ için, HIZIR dışında diğer tüm peygamberlere bir peygamber tayin etti. Ona "Allah gibi diri anlamında YAHYA" dedi. Hızır'ın görevi bitince, o katta (Levh'de) YAHYA peygamber KESİNTİSİZ görevine devam edecektir.
 
Yahya ve İsa'nın (Ayrıca elbette Zekeriya ve Meryem'in) kıssalarını anlatmıştık değil mi? Bu dörtgen çok önemlidir. Bunlar HURİ(İmran) ailesindendirler. Ayrı bir peygamber kategorisidirler. Yahya bunun için KİTAP almamıştır. Ama ANA KİTABA şahit olmak sözü almıştır-ki tüm kitaplar Levhi Mahfuzdan indirilir.
 
Yahya da bir anlamda Kitaplar kitabını okuyacak olan bir RESUL'dür. Kendisi kitap indirmemiştir ama, tüm kitapların indiği yerin TANIĞI'dır. Hem de Allah adına Vekalet almış bir tanıktır.
 

 
Hans Von AIBERG

No comments:

Post a Comment