20100109

BEYİN / SAYI

<> " o(?)ndan önce bir kitaptan dile getirmiş değildiñ we o(?)nu sağınla hattetmiş değildiñ"
o nedir?

"O'nda 19 vardır/O'nu Kadir gecesi indirdik" derken 7(Muhkem) 14(Müşabih) 49 (Misal) ANLAMI olunca "O" demektedir. Yani özneye 7 anlamdan hangisini oturtacaksan O yerine geçer.
 
Örneğin Müddesir suresinde: "O'nda 19 vardır" derken.
1. Kur'an'da...
2. Cehennem altındaki SAKAR'da 19 Zebani
3. Sekar'a sadece 19 BÜYÜK alimin gideceği
4. vs. vs. var. Burada O=Cehennem, O=Kur'an, O=Zebani, O=19 büyük Alim
anlamına geliyor... Tabii O=Fitna vb. dilediğini O yerine koyabilirsin.
Ama bunların sayısı 7 misli(14 ve 49) dan eksik ve fazla olamaz. Yani kırk yorum diyemeyiz illa ki 40 maksimum "O" yorumu vardır. Kuran'daki 7 Mesani BİR ARADA olunca yani tek bir HAT'tan bakınca üstüste bindiğinden tüm farklı öznelere bir tek "O"denmektedir.
 
Onu açmak bizlere bırakılmıştır. Dilediğin özneyi secebilirsin. O yüzden SOL elli'ler derken, Biyoloji, elektrik akımı vb. özneleri ben (Yorumcu değil, Te'vilci)seçtim.
 
<> 15/87 ile 39/23'te 7 anlam değil mi Dr.?
<> 87- Andolsun ki, biz sana tekrarlanan yedi âyeti (Fatihayı) ve yüce Kur'ân'ı verdik.
<> 23- Allah, kelamın en güzelini ikizli, ahenkli bir kitap olarak indirdi.(1)
 
7 DELİL (Fatiha 6 ayettir)
7 Mesani içiçe spektrum/tayf 7 renk
Fatiha kuşkusuz Allah kelamıdır.
Ama 6 ayettir.
7 gök ve MİSLİ (bir o kadarı) ARZ" gibi 14 vurgulanmış. Kur'an'da her kelimenin 7 anlamı var. Bunlar muhkemler. Ama müteşabihlerin MİSLİ (14) ve MİSAL'lerin de KARESİ (49) anlamı vardır. Neden 50 değil? Çünkü evrenin ömrü sınırsız ve sonsuz değil... Yani durması gereken bir KARE sayı var.

Bu 49 yerine mesela 64 olsaydı, mutlak soğuk (Kelvin) derecenin -546 santigrad olması gerekirdi. Evren yaratıldığından beri 1-2-3-4-5-6 ve 7 sıra sayılarının karesi kadar ve kendi üzerine SALYANGOZ kabuğu gibi dolanarak genişlemektedir. Salyangoz kabuğundaki MATEMATİK'e (Rakim) dikkat ediniz: 1-4-16-25-36-49 olarak dolanmaktadır.
 
İşte SALYANGOZ kabuğu=7 GÖKLER diye geçmektedir.
Daha önce de yazmıştım: Evren balon gibi ÇAP boyunca genişlemiyor. Evren, kendi üzerine dolanıyor. Dolanmayı da zaman impulsları NABIZ gibi atarak ve itici bir güç olarak sağlıyorlar. Evren kendi üzerine -kurulduğundan bu yana- 7 kez dolanmıştır. Dolanması Mutlak soğuk derecede G E Ç E R S İ Z kalır.
                    
Yani ENERJİ yoksa hareket durur. Evrenin şimdiki sıcaklığı ise -271.4 santigrad derecedir. Mutlak soğuğa (-273,16 C) SADECE iki derece kaldı.
 
Yani sekizinci bir gök daha olsaydı Kur'an'dan kuşkulanırdım ya da derdim ki, "Mutlak soğuk derece İYİ hesaplanmamış!" Bu da Kur'an mucizesinden biri işte.. Yani hakikaten detay/tafsilat var...(Amenna ve sadekna)

Kur'an mufassaldır yani kılı kırk yarmaca ayrıntıyla/detayla/teferruatla doludur.
Ama ÜSTÜSTE bindiğinden DİK bakarsanız "Onu" tek bir özne gibi görürsünüz ve BEYAZ IŞIK gibi durur. Eğer ona bir Newton prizması (Mesani) korsanız, iç-içe katlı 7 anlamı birden görürsünüz. İşte Kur'an'da bu 7 ve 19 çok önemli ve HAK olan şeylerdir.
 
 
Hans Von AIBERG 

No comments:

Post a Comment