20100109

CENNET&CEHENNEM / AKIL

YA SEVİŞTİĞİMİZ ANIN SONSUZA UZAMASI>>>>CENNET BUNUN TA KENDİSİDİR.
Neden dünyadaki kısıtlı ÖMRÜ ebedi Cennetteki KESİNTİSİZLİĞE
(ÖLÜMSÜZ HAYAT'A) değiştireyim?

BİLİNÇ HERŞEYİN BAŞIDIR. AKIL İSE BU BAŞIN TACIDIR.

Sünnetullah şudur (7 anlamından biri)

Allah yasaları:
1. Cansızlarda fizik yasaları
2. Bitki-hayvan ve CİN ile İNSAN n e f s i n d e İÇGÜDÜ (Beslenme, savunma, üreme)
3. İnsanda (RUH olarak nefs değil) ise AKIL 'dır.

Elektron proton çevresinde döner. Köpek kemik yer ama BİLİMİ ve onun uygulaması olan teknolojiyi İNSAN YAPAR. Melek ve cinlerin teknolojisi/aletleri-aygıtları yoktur, bilimi en basit çekim yasasını bile kıyamete kadar akıl edemezler.

Melekler bizden fazla akıllı olsalardı:

1. Adem eşyayı isimlendirdiğinde BU NE AKIL diye şaşırmazlardı.

2. Melekler en baştan beri Cehennem ile korkmaktansa, Cennet'ten de feragat ederek, NEFS istememişlerdir yani KAÇAK güreşmişlerdir.

Nefsi olmadığından meleklerin, cinsiyetleri, beslenmeleri, savunmaları ve üremeleri yoktur. Hatta birer matrislerdir. Sanıldığı gibi bir SOSYAL toplum medeniyet vb. oluşturmamışlardır. Kuru matrislerdir.

3. Meleklerdeki Akıl insandan fazla olsaydı, Adem atamız için, "Yeryüzünde yeni bir fesat mı yaratıyorsun?" demezlerdi ve bunun bedeli olarak Adem'e secde ettiler.

Yani insana NUR denen sonsuz özenerji katılımında bulundular.

Ama NAR'dan(Enerjiden) oluşan şeytan secde etmedi. Bu yüzden Allah'ımız E=mc2 uyarınca bizi enerjiden yoğuşmuş madde olarak yarattıysa da secde etmeyen şeytanı maddeyi(toprak ve çamur misalidir) serbest bırakarak enerji (Nar, ateş) haline çevirmemektedir.

Bu yüzden fesat şeytanın ASLA BİR BEDENİ olmayacaktır. Bedeni kuru bir vesveseden ibarettir. Yüvesvisü.....vesvasil...den ibarettir şeytan.


Allah dışında OKUYUP YAZAN TEK ÜMMET topluluk cins/tür, species, population vb. SADECE İNSANDIR.

Adem evrende ilk ve son kez "İSİMLENDİRMEYİ" keşfetti. Meleklerin aklı kaos oluverdi. ve İDRİS KALEM'i eline aldı... İnsan ilkez YAZDI! HİTAP>>>>>>KİTAP oldu. Kelam Kalem'e geçti. (DEMİŞTİM) İdris bu buluşuyla ÖLÜMSÜZ YEGANE İNSAN oluverdi. Zaten HURİ(melez değildi) idi, ve her huri gibi ölümsüzdü ve her hurie gibi CENNETLİKTİ.

İkra=Oku birinci sure (Adem suresi)
ve de "Kalem=İkinci sure) (Nun suresi)
OKU ve YAZ olarak başlamıştık Kur'an...

OKU'MAK sadece (Allah +) İNSAN'a aittir. Başka bir varlık (Maymun, İblis, Yecüc) okuma yazma bilmez. Cibril de bilmez... Eğer bilselerdi, her biri LEVHİ MAHFUZ alternatifleari yaratırdı. Yazar kesilirdi... (Ben gibi) Ukala olurdu başımıza... (Ben gibi)

Ve Allah şu ayetle meleklerin OKUR-YAZAR olmadığını bildirmiştir: "Meleklerden kim , BEEN de V A R I M derse onu cehennem ile cezalandırırız."

Yani Cibril "LEVH'den eline verileni getiren bir ulak/postacıdır. O okuma yazma bilseydi, OTURUP KENDİ de yazardı. Çünkü meleklerin bir otonomisi özerkliği var. Allah'a kafa tutuyorlar: "Yeryüzünde YENİ bir fesat mı yaratacaksın?" diyorlar.

Yeryüzünde yeni fesat >>>ADEM oluyor. Yani Cibril okuma yazma bilseydi "Bu fesat insanoğluna iki laf da ben ekleyeyim" derdi. Cibril neden EMİNDİR. Çünkü ORİJİNALİ olduğu gibi özgün ve teypleyerek İNDİRİYORDU. Fikrini katmıyordu. (Yani okuma yazması yoktu.)

Şimdi Cibril Emin ile Muhammed Emin'in ORTAK KARDEŞ PAYDALARI ŞU: Bunu bir örnekle vereceğim. Kaba bir örnekle...

Bilgisayarımız OKUYUP yazıyor. (Hatta sesli metin okuyor, ses komutuyla çalışabiliyor.) Klavyesi yazıyor. İsterse kendi dialog box'undan bize yazıyor ve + okuyor... AMA OKUMA YAZMA BİLİYOR diyebilir miyiz?

Düşünelim bunu... Bize e-mail getiriyor... OKUYOR MU onları? Evet mekanik olarak OKUTABİLİRSİNİZ. Ama OKU'duğunu anlayabiliyor mu? Yoksa bir tür yapay bilinç ile papağan gibi programı mı taklit ediyor?

Cebrail ve Muhammed ül eminleri size anlattım... Bilmem anlatabildim mi? Örneksedim... Eğer Resulullah bilseydi ALA SUİRESİNDEKİ gibi "sana Kur'an OKU+tacağız ve sen bunu UNUTMAYACAKSIN, Allah'ın unutturdukları DIŞINDA..." bir ayetle muhatap olmazdı.

<> hocam akıllı insanın en büyük özelliği nedir?

Akıllı insanın en büyük özelliği şudur: Allah'ı bilme borcu olan BİLİMİ yine Allah'ın misalleri kitabına dayanarak alıp-üretip-verendir.

Akıllı insan bilmediğinin peşine düşmez.

Bilmediğini deşifre ettikten SONRA yani bilmediğini BİLDİKTEN sonra kendini ortaya kor. (Benim 40 yaşıma kadar bekleme nedenim) Akıllı insan, tüm "Ya Eyyühelleziyne amenü...." ile başlayan ve "Salih ameller diye sayılan ve Takva elbisesi giyen insan olmakla başlar." Rabbi zıdni ilmi diyerek Akıllı insan olmaya niyetlenir.

Akıllı insan merhamet (Allah'tan alınan rahmet) ile donanır (Takva elbisesi) ve buna bir de BİLİM denen "Allah'ı bulma/bilme borcunu ekler."

Akıllı insanın yanılması son derece zordur. Akıllı insan çok bildiğinden AZ yanılır. (Atasözünün tersi) Önemli olan da az yanılmak değil midir?

Akıllı insan aklını KUL gibi değil; Allah'ımızın, yaratanımızın AKLINDAN NE GEÇİYOR diye sorgulayan insandır.

Allah'ın AKLINDAN ne geçiyor?????

İşte bu HANS'ın bakış açısıdır! Çünkü Aklı yaratan kuşkusuz en AKILLI olan ALLAH'ımız'dır. O en ALİM'dir, bizler de o PAYDA'nın minik paydalarıyız.

Akıllı insan, öncelikle ve özellikle, H A N İ F olandır.

Çünkü aklımız diyor ki: "Allah'ın huzurundaki en güzel ve tek din olan HANİFLİĞİ" seçiniz! Bunu seçen akıllıdır. Diğerleri de kanallara taş tıkayan ukalalardır. Akıllı sanırlar kendilerini.

Herkes gidip kendi aklını alırmış ya! Yani akıl pazarlansaymış, herkes yine kendi aklını alırmış. Aklın en büyük afeti kendini beğenmesi (Kibir) ve aklın en güzel nimeti Melami/mütevazı olmaktır. O zaman akıl kendini beğenmez. O zaman akıl Daha akıllı nasıl olabilirim? diye sorar durur (Araştırır)

Aklın kaynağı ÇİFTTİR:
1. Mütefekkir olarak BEYİN
2. Sanatçı olarak KALB (Gönül)

Aklın kaynağı İKİDİR, bu ikisi birden akıldır. Yoğun düşündüğünüzde, BEYNİNİZE yük bindiğini hissedersiniz. Ama bir YANIT bulduğunuzda, hemen beyninizdeki yoğunluk, taaaaa kalbe taşınır ve orada HEYECAN olur.

Aklın bileşenleri de üçtür:
1. Akıl
2.Zeka
3.Mantık.

Bu üçü de ayrı ayrı şeylerdir. Mantık MELEKLERİN akıl yordamlama biçimidir. ZEKA şeytanın Şu insanları nasıl daha çok günahkar yapar, öcümü alırım felsefesi gibi KÖTÜ'ye de çalışır.

Ama AKIL, kalubela'da verilmiş olan AKLI KÜLL'ün ürünü Aklı Cüz'dür... O İlahidir. Orada şeytan parmağı yok! Mantık da olmadığı için MELEK parmağı da yok. Pekiyi ne var?
Orada SALT AKIL VAR! O nedir?

<> Tefekkür eden beyin ve duygu yüklü kalbin bileşimi..

Eğer Allah'ımız MELEK (Mantık) ve Şeytan (Zeka) ikilisini yaratmasaydı, SALT ve sadece aklımızla bizler YİNE ALLAH'ı bulurduk.

Aklın mantık ve zekaya ihtiyacı yoktur. Çünkü dilerse Rabbimiz en baştan melek ve şeytan zıt önermelerini yaratmazdı. Ama akıl akıl olarak kalırdı. Akıl evrenin SEVGİ kadar dokusudur. (Aklı olan sever, sevgide ahmaklık yoktur.)

<> salt akıl Vahy değil mi?

Allah aklı VAHYETTİ ama şöyle:
1. Cansızlara (örneğin kuantla) DOĞA YASALARI diye
2. Canlıların tümüne İÇGÜDÜ diye...
3. İnsan'a da bunu bir üst planda AKIL diye verdi.

Akıl en büyük nimettir!

DELİ veya akıl hastası olan CENNET'e bile giremiyor! Çünkü AKLEN Allah'ı bulmak zorundayız. Naklen vb. değil.

<> hocam cinlerde Akıl var mı ?

Evet cinlerde akıl var. Çünkü cinler biz insanların (maddenin) HIZLANDIRILMIŞ biçimidir. Yani evren o hızda titreşseydi cin-insan farketmeyecekti akıllı olacaktık.

Ama bir daha anlatmamda yarar var:Akıl eşrefi mahlukat olan insanın; Zeka denen akıl türü Cin-şeytanın ve Mantık denen Akıl formu da Meleklerin formatlarıdır. Bizlerde Üçü de var. Meleklerde Zeka yok, mantık var. Cinlerde mantık ve akıl yerine ZEKA var.

<> AKLI KÜL'den gelen akıl oluşumu cinlerde nasıl hocam?

Cinlerin masumiyeti yoktur. İyi cin vardır mesela zekasını bu yönde kullanır. Ya da kötü cin vardır: Kasa hırsızıdır! Cinlerle ilgili bir sır var! Ayet diyor ki "İçimizdeki Ahmak...." (Cin suresi)

İşte bu ahmak kelimesinde AKIL'ın değil ZEKANIN olduğunu görürsün! İsterseniz o ayeti bulup yazabilirsiniz. Cin suresinde ortalarda bir yerdeydi...

<> Doğrusu, bizim beyinsiz, Allah hakkında saçma lakırdı ediyormuş. (Cinn, 4)

Evet Cinn-4 bu kelimeye dikkat BEYİNSİZ. Arapçasını yazar mısınız?

<> Ve ennehu kane yekulu sefiyhuna 'alellahi şetatatan.

Sefih>>>ZEKASIYLA katekulliyle kandıran demek! Soyguncu bankerler gibi, kasa hırsızları gibi... Önce uyanamazsın, sonra anlarsın...

<> 1. De ki: "Cinlerden bir topluluğun dinleyip şunu söyledikleri bana vahyolundu: 'Gerçekten biz, hayranlık verici bir Kur'an dinledik."
<> 2. "Doğruya ve hayra kılavuzluyor. Biz de inandık ona. Artık Rabbimize hiç kimseyi asla ortak koşmayacağız."
<> 3. "Rabbimizin adı/kudreti/işi/gayreti çok yücedir. O, ne bir dişi dost edinmiştir ne de bir çocuk."
<> 4. "Doğrusu, bizim beyinsiz, Allah hakkında saçma lakırdı ediyormuş."
<> 5. "Biz sanmıştık ki, ne insanlar ne de cinler Allah hakkında asla yalan söylemezler."

Şimdi ayetlerin derinine bir girelim:

'Gerçekten biz, hayranlık verici bir Kur'an dinledik."

Çünkü Kur'an SADECE AKIL SAHİPLERİNE gelmiştir. Sadece AKIL EDENLERE gelmiştir. Sadece AKIL sahiplerine hitap eder... Akıl ise yalan söylemez. (Bilimin doğruları ebedi kalıcı ve dosdoğrudur.)

4. "Doğrusu, bizim beyinsiz, Allah hakkında saçma lakırdı ediyormuş."

Ama BEYİNSİZ (Şeytan) akıllı değildi; zekiydi. Akıllı olsaydı Cennet haznedarı melek olarak orada EBEDİ kalırdı. Akıllı olsaydı , Allah kendisine secde et ve de tevbe et diye teklif ettiğinde "Ben tevbe ve secde etmem, illa ki intikam isterim" diyerek en büyük akılsızlığını yaptı!

Şeytan AKILSIZ olduğu için ŞEYTAN oldu!

Kim diyebilir ki şeytanın aklı var diye? Akılsız SEFİH yaratığın biridir şeytan! Zekasına güvenir, aklına değil! "Şu insanları nasıl baştan çıkarırım da cehenneme sokarım" diye...

Ben tersini düşünen AKILLI biriyim: Akıllıyım, çünkü insanları değil Cennet'e onun üstündeki Naim (Sabıkun) cennet'e adresliyorum. Demek ki bende zeka yok! Bende olan AKIL'dan ibaret! Eğer zekam olsaydı, bugün çok zengin bir tüccar olur ve ekonomi imparatorluğunun bir üyesi olarak hep sömürmeyi düşünürdüm. Zeka ile dünya nimetlerini alırdım kuşkusuz!

<> Ekonomi İmparatorluğunun da en tepesinde o AKILSIZ ŞEYTAN(HANNAS) yok mu zaten?

Fakat AKLIM ile BİLİM'i aldım. Zeka ile bilim alınmaz! Akıl ile bilim alınır. Zeka ile bilim alınsaydı, Cin-Şeytan'ın bir ilim dehaları ve ileri teknolojileri olurdu. Onların ve maymunların bu AKILLIĞI yok! Akıl sadece bizde!

Biz çok akıllı, bundan daha az mantıklı ve bundan da daha az zeki olmalıyız. Yani akıl en büyük nimettir.

Zeka ve mantık Kur'an'da teklif edilmez: Örneğin bu kuranı ZEKİ olanlar anlar demez. Ya da Bu Kur'an'ı MANTIKLI olanlar anlar denmez. "Bu kur'an'ı AKILLI olanlar anlar" diye kesin hükme bağlanmıştır.

Mesela Allah'ın tüm insanlara verdiği kur'an+misallerini
"Abidler" anlar demez,
"Zahidler anlar" demez!
"Zakirler anlar" demez!
"Mü'min/müslimler anlar" demez!
"Veliler, şeyhler, Arifler" anlar demez!

Ya ne der?

1. Alimlerden başkası anlamaz!
2. Kulları içinde yalnızca Alimler Allah'tan korkar.
3. Sadece Korkanlar Akıllıdır!
Anlayana kısa kısa yazdım!
(Sonuç Alimler akıllıdır)

<> 4. "Doğrusu, bizim beyinsiz, Allah hakkında saçma lakırdı ediyormuş."
<> 5. "Biz sanmıştık ki, ne insanlar ne de cinler Allah hakkında asla yalan söylemezler."

Çünkü şeytan AKILLI değil ZEKİYDİ. Ve Meleklerin ZEKA öğretmeni Cennet haznedarı (Azazil) Şeytan MELEK sanıldığı için yalan söyleyebileceğini ne melekler ne cinler düşünemediler ve şeytan satanizmini böyle sürdürdü. İşte ayetlerin sırrı bu!

<> Zeki olan bir cinin Allahı bulması beklenebilir mi?

Zeki olan cin/şeytan, zaten ALLAH'ı bulmuştu ve Cennet'e alınmıştı.

Cinlerin Cenneti insanınkinden çok farklıdır. O cennetleri AKLEDEREK değil, zekayla >>>KURNAZLIKLA elde edilmiş de olabilirdi. Akılda masumiyet vardır. Cennet'te de hile-desise yoktur. Ama zekada masumiyet yoktur, kurnazoğlu kurnazdır.

İblis kovuldu ama, bir yolunu bulup "YASAK MEYVE"yi masum, saf ademe yerdirmek için, birilerini kandırdı. Yani kurnazlık yaptı. Adem zeki/kurnaz değildi. Öyle olsaydı, o gidip Şeytan'ı kandırırdı.

Şeytanın Cennet'e alınmasının nedeni var:
Allah biliyordu ki, o mel'un artık ebediyen asla Cennet'e giremeyecekti.

Bunun için en başta FIRSAT vermişti. İnsana da orada fırsat verdi. İkisi de bu fırsatları kullanamadılar.

İblis "Ben artık cenneti istemiyorum" dedi.
Allah ise tersine "Tevbe/secde et, yeniden cennette kal" diye öneriyordu.
İblis : "Hayır, ben ebedi cehennemi istiyorum. Bir şartla ki, insanların pekçoğunu da ZEKAM ile oraya sürüklemem için bir fırsat ver. Cennet senin olsun ama benim ayartmam için fırsat ver" dedi rabbimize...

Bakınız bunların AKIL ile bir ilgisi yok. ZEKA/KURNAZLIK/Pazarlık kokuyor ortalık!

<> Ama Kuranı akıl sahipleri anlar diyor?

Evet Akıl sahipleri (Zeka ve Mantık sahipleri değil)

<> Şeytan değil cin tayfasının iman etmesi mümkün, değil mi?

Cin tayfasının imanı mümkün ve bu onların da bir sınavı... Ama cinlerde BİLİM yoktur. Yani İKİNCİ SINIF/ikinci mevkii yaratıklardır cinler...

<> Demek ki onlara verilen zeka ile Allah’ı bulmaları gerekiyor, değil mi?

Örneğin bir cin ışık hızıyla gittiğinden "Uçağa binme, uçak imalatı, uçak hizmetleri, uçak yan endüstrileri" gibi sektörleri yoktur. Bunun anlamı şudur: Cinler de bilim, teknoloji ve dolayısıyla insana özgü uygarlık yoktur. Bu kıt akılla Allah'ı bulmaları bile mucize bence...

<> Ben, cinleri ve insanları bana kulluk etmeleri dışında bir şey için yaratmadım. (Zariyat, 56)

Ne insana-kaldı ki-ne de cinne inanmayın. Yani onlara aldanmamak gerekir. "Kelimei tevhid çekti" diye o cinni aklamayınız. Ya da Hikmetyar ve usame 1000 laden'i... Bunların kıldığı namaz, oruç , hacc vb. sizi kandırmasın! Hizbullah bu kandırma yüzünden KATİL taraftarlar bulmadı mı? Neyse bunlar bildiğiniz şeyler. Yazmaya bile gerek yoktu... Yani insana ne kadar güvenirsiniz ki, CİNNİN müslümanına ne kadar güvenelim?

<> Enam-128- (Allah), onların hepsini topladığı gün, cinlere: "Ey cin topluluğu! İnsanların bir çoğunu hükmünüz altına aldınız" der. İnsanlardan cinlerin dostu olanlar da şöyle derler: "Rabbimiz! Biz birbirimizden faydalandık. Nihayet bize tayin ettiğin vademize ulaştık". Allah da:"Sizin durağınız cehennemdir. Orada, Allah'ın dilemesi müstesna, ebedi olarak kalacaksınız" der. Şüphesiz Rabbin hikmet sahibidir, her şeyi bilendir.


Hans Von AIBERG

No comments:

Post a Comment