20100109

CENNET&CEHENNEM / KIYAMET

İnsan aklı EVRENDEN geniş, Süper uzaydan (Yüztrilyonlarca evrenden) de geniştir. Ta Cennetlere tadar uzanmasaydı Allah’ımız "Cenneti" sayısız bin ayet ile niye anlatsındı. Neden "Nehirler baş yukarı" aksın. Neden insanın üçüncü cinsi olan HURİ anlatılsın?

Allah NURUNU henüz tamamlamadı ama TAMAMLAYACAKTIR. Ayet böyle diyor.. Bu Allah'ın bir eksikliği-haşa-anlamında değil.

Sonsuz ihtimalli yani sonsuz yüzlü bir ZAR var. Bunun tüm ihtimallerini-olasılıklarını Tamamladı. Bu zardan SONSUZ kez atıldı. (Bir kez değil) Bunu da tamamladı. Bu sonsuz yüzeyli sonsuz zardan da SONSUZ TANE var...

Allah şimdi bunu tamamlıyor ve o gün adı kıyamet. O gün tüm ihtimaller bitmiş, karanlıkta bir tek ihtimal (Sonsuzda-bir=Külli sey*in noktalarını anımsayın ve bir de ELİF noktaları kitabımdan bir daha okursunuz) kalmamış ve NUR'u tamamlanmış olduğu günün adı Kıyamettir...

O gün hiç bir şey (Bu bir kağıdı yakmak gibi, ortada kül var kağıt yok, yazılanlar da kül olmuş) kalmamış tek bir şey var:

Yaratmadan önce de öyleydi. Adı EL evveli idi. Aynı isim şimdi Muahhir (Muahhar Ahir en sonuncu) olarak TERSYÜZ olmuştur.

Muahhir isminin de I/O çifti El Wahid/Ehad ile El Kahhar'dır.

Sadece zatı kalmıştır ve nurunu tamamladığından (Her pil ikiye dörde yüz milyara..... katlandığından ve evrende nur denen pil sonsuz olarak tamamlandığında) Allah bize sorar:
"Bugün Mülk kimindir?"

Yanıtı kendinden hazır bir soru:
"Bugün mülk Wahidün Kahhar olan ALLAH'ındır"

İşte bu ALLAH sözü ile birlikte Sur üfürülür. O gün birbirimize slm & slm deriz. Barış deriz. Barışık olmayan o zalimler de "Eyvah bize" derler Hanifcanlar...

<> O güne kestirme bir yol yok mudur?

Kestirme yol vardır ve adı Siratal Müstakiym'dir. Ama Allah indindeki EN GÜZEL DİN ile. Hatırlayan var mi? Yasar Nuri'nin TV programındaki bir halıyı göstermiştim anımsarsanız...

> Hayır,ben izlemedim o programı

Pekala bir daha anlatalım:

Elimizde diyelim ki 16 metrekare bir halı var. Bu halı bir iki adımdır ve altında ise CEHENNEM vardır. (Herkes cehennemi hissedecektir)

Eğer KİŞİSEL olarak yükümüz ağır ise bu halı esner ve uzar. Yani yine 16 metrekaredir ama bir kenarı 4 metre değildir. İki metre eni ve 8 metre boyu olur. Altındaki cehennemin çılgın alevleri iki yandan sarar bu köprüyü, yol daha uzundur ve daha çok alev yalar insanı...

Biraz daha ağır günah yükü olan için ise halı bir metre eninde 16 metre boyunda bir yolluk, uzun bir köprü olur. Sonra yarım metreye 32 metre boyunda olur....

En sonunda halının İPLİĞİ kalır ve bu iplik 1 günde (1 gün=Bin yıl) katedilecek kadar uzar gider...

O kılıçtan keskin ve kıldan incedir ve eğer o iplik DEVE iğne deliğinden geçmedikçe sizi CENNET kapısına ulaştırmaz.

Cehenneme gidecek olan, belirli bir noktaya geldi mi kendi makamını içeren aşağıdaki İZDÜŞÜMÜ bölgeye düşer. Bu konu da anlaşıldı mı?

Amel defteri ve defteri kebir SON NEFESTE dürülüyor ve bize ne olduğumuz bildiriliyor. Biz ne Cennet'e ne Cehennem'e gönderen ŞİRK birer YARGIÇ değiliz.

<> O zaman bilgini sadece Allah mı biliyor ve bildirdikleri mi?

Allah bildirdiyse ve Allah VAADİNDEN hiç dönmeyeceği için (Ebi Leheb Ebu Süfyan gibi kişilerin) Cehenneme gideceğini... İbrahim ve İdris gibilerin ise YÜKSEK CENNET MAKAMLARINA gittiklerini biliyoruz.

Şeytanın Cehennemde "SİCCİN" denen daha hafif azaplı bir yere gideceğini biliyoruz. Veyl'den çok daha hafif azabı var... Çünkü Şeytan ALLAH'ı inkar etmez İNKAR ETTİRTİR. Şeytan Allah ile birebir konuşmuştur, pazarlık ahit yapılmıştır. Neden inkar etsin ki?

Nefh=Üflenti tutarı
Sur=Enstrüman
Nefh=Nefesimiz
Sur=mesela korno ya da horno denen çalgı...
Gerçek olan HAYAT=EBEDİYETTİR...

Cennet ve Cehennemde EBEDİ kalınacaktır. ÖMÜR ise bu hayatın MİNİCİK BİR BÖLÜMÜ ÖLÜMLÜ olanıdır. Ömür içinde ÖLÜM HAYAT içinde ise EBEDİYET vardır. Ölümsüzlük vardır. Bir kere ölmezsek EBEDİYETE doğamazdık. Her nefis ölümü tadacaktır.

<> Mehdi-İsa-Hızır üçlüsü gelip işlerini tamamladıktan sonra kurulacak olan düzen daha sonra Kıyamet'e doğru neden bozulacak?

Bu ilginç sorunun bir tek yanıtı var ve şöyle: ""minel cinneti ven NAS"

Çünkü İsa şeytanı (İblisi) öldürecek. İblis'in tüm yaşamı bitecek ve mirası İNSANLARIN ŞEYTAN OLMASI ile son bulacak. Öyle ki bir tek kişi bile Allah'ı anmaz olacak...

<> zamanın tekrar ertelenme ihtimali var mı?

Elbette, zaman HER ZAMAN ertelenir: "Dilediğimizin ömrünü uzatıyoruz görmüyorlar mı?" ayeti gereği ve bu ayete TAM riayet için:

"Bir kavim kendini düzeltmezse Allah da o kavmi düzeltmez"
"Yerine yenisini getirir"

Ama The end=Kıyamet demek; yerine "CENNET KAVİMLERİ" gelecek demektir. Yani yaşlı dünyanın işi bitmiş olacaktır.

<> 2600 den sonraya da ertelenir mi acaba?

2600 Evren sıcaklığının mutlak soğuğa çok yakın olduğu bir tarih.

Kıyamet şudur:

Evrende uzay-zamanın ve dolayısıyla zamanın çıkış ucu vardır:
Bigbang
Bu zamanın başlangıcıdır.

Zaman boyutu açılmış olarak evreni genişleten etmenlerden biridir. Kıyamet bu çıkış ucunun bitimidir ve uzun çok uzun bir yoldur. Ama gerçekte kıyamet, Bigbang'in ilk patlama anından BİR ÖNCEKİ adımın adıdır.

Neden-sonuç yer değiştirebilir. Bu durumda kıyamet yaratılıştan önce gerçekleşmiştir. (Kalu bela budur) Çünkü zamanın çıkış ucu demek, başlangıcın sonu ve/veya sonun başlangıcı demektir.

Kıyamet ve yaratılış

OL ve ÖL aynı ANDA aynı yerdedir
NEDEN ve SONUÇ aynı yerdedir
NEDEN VE SONUÇ arasında öncelik ve sonralık sıralaması yoktur artık.
AYNI ANDALIK vardır (Senkronizasyon)
AYNI ANDA doğduk ve aynı anda öldük

Kalu Bela'daydık secde ettik, başımızı kaldırdığımızda Mahşerde yan yana İ D İ K ama o İDİK'e henüz ölmediğimizden varamıyoruz ve kendimizi dirileC E K sanıyoruz. Herşey çokaaaaaan bittti bile. Biz halen Kalubelada=Mahşerdeyiz.

Şu an mı? Bir RÜYA adı Ömür Hayat değil! Ömür, rüya kadar kısa... Birgün=Bin yıl olunca şu ömrümüz iki saliselik bir süre oluyor Ve biz bu iki saliselik (100 yıllık yaşam diyelim) minik bir sürede Devasa bir yüz yıl yaşadığımızı sanıyoruz.

Allah bize soracaktır: "Dünyada ne kadar kaldınız?"
Biz şu cevabı vereceğiz: "Bir saat ya da daha az."
Üstelik de melekleri şahit göstereceğiz:
"İnanmazsan, şu sayanlara sor!" diye...

Bu konuları bir topladığınızda Kalubela=Mahşer aynı şey oluyor. Kalu Belada "Elbise=Beden" giymemiştik. Mahşerde bir de BEDENİ giymiş olarak dirileceğiz. (Dirilmeyeceğiz çünkü hiç ölmedik ki. ) Ve hiç ölmeyeceğiz. (Cehennemde ve cennette sonsuza dek ölmeyeceğiz.)

Peki ya ölüm? Çok basit: Beden ve ruhun ayrılması. Ölen falan yok! Ruh ölmez ki? Beden çürür (Demir tozları dağılır) sonra yeniden ruh (mıknatıs) bedenini (Demir tozlarını) toplar ve yeniden bedenlenir. Ceset zaten cesettir, adı üstünde cansızdır. Onu canlı tutan Soyut bedenimizdir. (Bilinç=Ruh=Can)

Kıyameti tüm süper uzaylar görüyor yani sayısız evrenler...

Bunların üstündeki (mesela huriler vb) görmüyor. Orada olanlar (İdris, Yahya vb.) bunu görmüyorlar. Sadece bu paralel evrenlerin yok oluşundan etkilenerek KABZ oluyorlar. (Hareketsiz kalıyorlar) Ama biliyoruz ki cennet'te uyku, baygınlık vb. yok. Interrupt hiçbir şey yok. O halde ONLAR MUAF.

Cennet'te olup da kovulmamış her bir varlık EBEDİ ÖLÜMSÜZDÜR...

Yahya ve İdris ölmediler. (İbrahim, İsa vb hep ölecekler/öldüler.)

İdris ölümü taddı ama ölmedi. Yani ÖLÜMÜ tadacaksınız ayeti uyarınca TADDI fakat tadmak demek ölmek değildir. (Ayet: Külli nefsün zaikatül MEWT) Oruçlu kadın yemeğin tuzuna bakabilir ama bu YEMEK YEMESİ demek değildir. Bu anlama gelmez. Böyle bir şey...

Yahya ise zaten YUHYİ (Muhyi isminin özel bir hali) HAYY tarafından üflenmiş muHYi fiilinin YUHYİ (Yahya budur.) tarafından mas edilmesiyle ÖLÜM fiili ortadan kalkar. Bu yahya için geçerlidir




Altbölüm 34A
Mutlak Soğuk


Evrende ALLAH'ımız BAZI DURAKLAR/MENZİLLER tayin etmiştir.

Bu 7 anlamlı Kur'an'da aynı zamanda SABİT SAYILAR demektir ve tam yedi tanedir. Pi sayısıyla başlar, Planck sabiti, ışık hızı sabiti, Boltzmann gaz sabiti vb.

Tabii ki son durak>>>>>MUTLAK SOĞUKLUK DERECESİ
Sıfır Kelvin= eksi 273,16 santigrad

Bir de SANAL sayılar var demiştik: örneğin % -25 ihtimal gibi... C ışık hızı ise ci>>>>Işıktan hızlı takyon transluksonları, parafluoresans hızlar...

Translumisans hızlar ve O Kelvin derecesinin Ki parametresi de EVRENİ YARATAN EN BÜYÜK SICAK (Cehennemin kazan dibi) bölümüdür. Bir derece yukarı çıkarsanız DONARSINIZ geri giderseniz adı SEKAR! Bunu hatırladık mı?

Sekar demek evrenin yaratılışındaki EN büyük (Yüz katrilyonlarca Derece demek) sıcaklar demek.

Sıcağın en sıcağı>>>>Mutlak soğuktur.
Mutlak soğuğun bir eksisi (-1K) ise Sekardır.
Karadelik/Akdelik birlikteliği gibi aynı anda aynı yerde.

Şimdi gelelim NİÇİN YEDİ? (Aman 19.cular duymasın, yedi falan dedik mi çooook kızıyorlar. Kızmasınlar ben de zaten SEKAR'ı anlatıyorum.)

Şimdi sizlere sonuncu SABİTTEN söz edeceğim.

Adı evrenin genişleme ivmesi. Bu sonsuz değildir. Sonsuz cehennemi sıcaklıklardan gelebileceğiniz en son soğuk Mutlak soğuk derecedir. (Termodinamik yasaları uyarınca) Dolayısıyla genişleme SONLU bir sayıdır.

Evren kaç kez üzerine dolanmıştır?
6 günde 7 kez
Başkası olamıyor.

Çünkü mutlak soğukta, Evrenin 16 milyar yıl ömrü olduğu varsayılıyor. (Hubble sabitine göre) İlk gün evren MİNNACIK! Hemen üzerine dolanıyor. Son gün ise yani kıyamet denen mutlak soğuk dereceye erişildiğinde (ki-3 C kaldı) ilk çapından 10 üzeri 79 sıfır kadar genleşmiş, kararmış, buz tutmuş olacaktır. Zaten o kritik eşikteyiz :(

Niçin üzüldüm? Bu çağdakiler için daha 400-1200 yıl var. Ama gelecektekiler için BURUN BURUNA! Dünyada en ideal düzen kurulacak (3M) fakat HEMEN bitecek gibi duruyor! İnsanlar şeytanlaşacak/Şeytan'ı Messiah öldürecek :)

Niye sevindim? Çünkü MÜ'MİNLER ÜZERİNE KIYAMET KOPMAYACAK!

<> 2400'e az kaldı, 2300-2400=100, 100 yıllık ferah için mi?

O yüzyıldan uzun ama, CENNET'in TALİMİ açısından gerekli. Kısa bir Cennet sunulacak.

7 katın sırrı bu.

Zaten biliyorduk: Everen nabız gibi atarak, kendi üzerine salyangoz kabuğu gibi DOLANMAKTAYDI.

Sıfır kelvin'e ulaşınca duracak.
Elektronlar proton üzerine düşecek
Protonlar bir an nötron yıldız olacak.
Ama evren çok ağır olduğundan,
hemen KOZMİK karadelik haline dönüşecek.
Schawarschild kritik kütlesi altına düşen evren,
öteki uçtan AKDELİKTEN yeniden çıkacak.

HER YARADILIŞ
HER YOKOLUŞ
mutlaka YENİ
f i z i k
y a s a l a r ı y l a
başlar.

Yeni yaratılışta artık elektron-proton düşünmeyin ve beklemeyin! BAŞKA YASALAR (Ahıret, Arasat, Cehennem yasaları vb.) işbaşına geçecek.

Şimdi Fractaller hakkında son söz olarak da evrenin yukarısına, tüm süper-hiper uzayların üstüne çıkalım Ve şablonumuza bir daha bakalım. Orada SUR BORUSUNU görüyor musunuz?

<> Tam ortada

Hani Ruhların içinde bulunduğu NEFH ve en dar yeri BERZAH.

Tabii başka anlamları da var.
ŞAHDAMARININ içi (Hablilverid içuzayı gibi)
Kaburgalar var omurgalar var.
Kehf ve Rakim var.
Kaos ve Cosmos var.
Yin-Yang var.
Hunnes ve künnes var.

Tekvir 15-16 sanırım.... FRAKTAL SURESİ de diyebilirsiniz.

15. Fela uksimu bilhunnesi.
Bil hunnes
Hunnes>>>>Chaos>>>>Yang
16. Elcevarilkunnesi.
kunnesi
Künnes>>>>>COSMOS>>>>>Yin


Hans Von AIBERG

No comments:

Post a Comment