20100109

CENNET&CEHENNEM / İBADET

Tüm ibadetler CENNET'te HARAM.

Malum, Oruç tutamazsın, çünkü orası Nimetler deryası, yemezsen "Döverler" seni. Üstelik gece-gündüz yok. Yani iftar-sahur ve namaz vakitlerini nereden bileceksin? Zaten namaz da HARAM.

Cennet'te Namaz yoktur, (Eziyet yoktur) Allah namazı bile eziyet sayıyor ve kuluna "Dünyada benim için yoruldun, kıldın, artık burada ebediyen bunlar sana yasak, burada ye-iç eğlen... " diyor....

Cennette "Kime Zekat vereceksin?" Herkes mülti zengin
Cennet'te Mekke nerede ? Nereye Hacca gideceksin
Hatta Cennet'te "La ilahe illalah" Sadece ana-kapı girişinde yazılı...

"Kulum" diyor Allah'ımız, "Sen beni görmeden (Paradigmatik) İNANDIN, La İlahe İllallah" dedin. Öldüğün gün hatırladın bu ahdini... Hatırladın ve Cennetimdesin... Eşhedü.... Dünya içindi, imtihan içindi. Cennet'te sen benim "Tek olduğumu biliyorsun, bildiğin için buradasın" diyecek...

"Sen kendini yorma, Kelimei Tevhid'i bile söyleme...." diyecek RAHMAN ve RAHİM.
Şu merhametin güzelliğine bakın dostlar... Allah bize alabildiğince ve olabildiğince "KOLAYLIK" sağlıyor...

Namazı, Orucu, Hacc'ı, Zekatı ve TEVHİD=HANİF parolasını Hz. İbrahim İSTEDİ, ALLAH KABUL etti... Allah bu ibadetleri "CENNETTE" istemiyor bu yüzden, anlaştık mı? Bunları DÜNYADA yapacağız.

1. SAVM= 2 rekat x 3 vakit (Minimum... Maksimum sonsuz....) Namaz FARZ'dır, Allah'a açık kredi kartımızdan olan borcumuzdur. Ödenecek....

Namaz bir tek koşulda kılınmaz: (Cünup bile, toz-topraktan teyemmüm alır yine kılar, bu bahane değil.) Namazın terk edilmesinin tek koşulu şudur:

KUR'AN OKUNURKEN namaz kılınmaz, YASAKLANMIŞTIR ayetle... Tabii "Kur'an'ın canına okuyanların okuduğu gibi değil! "OKU" emri gereğince bizim okuduğumuz gibi...

Kur'an'ın adı AYETLE " İ L İ M " diye bildirilmiştir. Kur'an=İlim okunurken NAMAZ KILINMAZ. YASAKTIR. Çünkü İLK FARZ O K U emridir. Kur'an'ın ilk ayetinin ilk kelimesi İKRA=OKU F A RZ 'ıdır

Namaz İSRA ile birlikte indirilmiştir. Dolayısıyla İLK FARZ'ın yerine geçemiyor... Okumanın ne anlama geldiğini varın siz düşünün. Bu arada okumanın da DELİNDİĞİ bir durum var: Kur'an okuyorsunuz, İslam'ın birinci farzını yerine getiriyorsunuz.

Kur'an içinde 7 ve mislileri olan evrenin en kalın kitabıdır. O hiç bitmez okundukça biç
kalınlaşır bitmeyen senfoni oluverir...


Allah’ın en çok sevdiği şey "Kapısının" çalınmasıdır.

O da dua ile olur. Allah salt namaz kılıp (Ekiymetüssalat) ardından kapı çalmayanı (Salat) kibirli sayıyor. Bu çok önemli bir sırdır. Lütfen aklınızda tutunuz. Ekiymetüssalat Allah'a borcumuzdur. Borç ödüyoruz.

Ama kapı çalmak (Dua etmek, Önce Hakeden müminlere, anne-babaya ve son olarak da kendine) dua etmek... İşte bu Allah’ın çok sevdiği bir şey. YALNIZ'ın kapısını çalıyorsunuz.

Onun kapısının hemen eşiğindeki en mukarrebun kimse ise İBRAHİM atamızdır.

<> HU!!

Evet Hu! Makamı İbrahim’dir o. Ondan sonra Alttaki Cennette Resulullah efendimizin Makamını çalıyorsunuz=Makamı Mahmud. Cennet'teki en yüksek makam Mahmud'dur. Yani ettiğimiz her dua bu iki uçtan geçiyor.

Müslümansanız, sadece SELAM'da kalıyorsunuz ve Cennet'i hakediyorsunuz. Ama iki kez iman eden ve iki kez SELAM SELAM diyenlerdenseniz Cennetüstü Cennet ile ödülleniyorsunuz.

Ne cehennem ne cennet ne Naim(Sabikun) BİRBİRİNE a s l a ve zerrece benzemezler.
Üçü ap-ayrı üç SINIF'tır.
Yani Cehennemdeki zebani, cennetteki Huri ve Naim'deki Huri birbirine HIÇ BENZEMEZ.

Masa ve bir İnek birbirine ne kadar benzer. (Dört ayaklı ya) Eşyalar ÜÇ SINIF üzerine kurulmuştur. (Cinlerinkiyle birlikte çiftsınıf anlamında ezvaceyn deniyor Vakia suresinde.)

<> Ben hadisçilere hz MUHAMMED İBRAHIM den altta dedim çıldırdılar.

Ben de bunu yadırgıyorum. Ama Resulullah'ın varacağı Cennet şöyle bildirilmiştir: "Sidretül münteha varılacak olan Cennet buradadır." ayet böyle...

İyi de üstünde SABIKUN-Mukarrebun denen yaklaştırılmış ve ikram edilmişlerin bir ÜST-Cenneti var... Orada İbrahim başta "Pek az kişi" gidecek... Ayetler böyle .... Ben kafamdan uydurmadım elbette.

Ayetleri okusaydılar, Resulullah efendimi ben kadar çok severlerdi. Ben onun bir yukarıya gidememesi ihtimaline karşılık :((((((((((( durumundayım. Çünkü benim Kur'an'ımı O mübarek efendim getirdi. Onun ümmeti oldum.

Allah ve melekleri Resullerine NİÇİN D U A ediyorlar sanıyorsunuz?
Hiç düşündünüz mü?

Resulullah efendimizin TERFİİSİ için dua ediyoruz biz. Biliyoruz ki "Umulur" deniyor ... Dua kapıları HEP AÇIK olduğundan Resulullah'in makamı mahmudunun İbranım-İdris katına çıkmasını candan istiyorum.

<> hocam inan bende böyle dedim hadisçilere, "sen kimsin be adam?" dediler

Biz Resulullah'ı tüm diğer müslümanların toplamından daha çok seviyoruz. Üstelik onların tersine TAPMIYORUZ asla...

Şefaati bile O'ndan değil ALLAH'tan (Es-Safi/Sufa) bekliyoruz.
Biz Resulullah'a da Allah’ımızın şefaat etmesi için DUA ediyoruz.
Allah ve melekleriyle birlikte salatüsselam ediyoruz.

İbrahim bize şimdiki 5 islam şartını KENDİSİ getirmiştir.

Allah'tan İSTEMİŞTİR:

1. Hanifliği (Kelimei şehadeti/tevhidi) hem de BİNARY olarak

2. Kendinden önce sadece secde halinde olan ibadeti ŞİMDİKİ NAMAZIMIZ haline getiren (Rüku, kıyam, ka'de, secde) günün iki tarafında ve bütün gece olmak üzere ÜÇ VAKİT olarak belirleyen İKİ REKAT olarak (Korku halinde bir rekat) empoze eden İBRAHİM atamızdır.

Ondan önce SECDE dışında(Adem'inki gibi) HİÇ NAMAZ YOKTU. SALAT İBRAHİM BABAMIZ İLE BİRLİKTE VAR EDİLMİŞTİR

3. İbrahim babamız dünyanın en fakir yerine gitmiştir. Bir yıl içinde bir tek damla yağmur düşmeyen kum çölüne, kendisine uyanları yerleştirmiştir. Zorunlu ORUÇ şartını Rabbimiz değil İbrahim atamız koymuştur.

Ramadan ayını ve imsak-iftar arası mutlak açlığı İbrahim babamız koymuştur. SAVM'ın da KURUCUSU İbrahim babamızdır.

4. O Yoksullukta, bir sosyal denge eseri olarak zekatı FARZ etTİRTENde İbrahim babamızdır.

5. Evrensel kıble olan Beytullah'ın yerini bulan ve onu Allah'ın evi olarak inşaa eden, sonra onu tavaf ederek HACC şartını da Allah'tan isteyen odur.

Rabbimiz SADECE TEK DOSTU İBRAHİM'İN hiçbir arzusunu kırmamıştır.

İbrahim eğer 5 vakit namaz deseydi onu öyle kılacaktık. Fakat dememiştir! Tersine Kur'an'da ikame edilen namaz üç vakittir.
İbrahim eğer gidip de Babil'de Allah'ın evi olan kabeyi inşaa etseydi, biz de oraya yönelecektik.
Eğer İbrahim on gün ve mesela sadece GECE oruç tutsaydı, biz de ÖYLE YAPACAKTIK.

Allah'ın yaratmasına beslemesine, CENNETLERİNE karşılık istediği günde 6 rekat (6 dakika bile tutmuyor) namaz..

Lütfen candaşlar o namaza devam edin. Yalvarıyorum. Sabahtan öğlene kadar dilediğiniz saatte, öğlenden akşama kadar dilediğiniz saatte ve bütün gece dilediğiniz saatte üç kez olmak üzere yalvarıyorum, o namazı terk etmeyin. Toprağı teyemmümleyin ama terk etmeyin. Kur'an dışında HİÇBİR ŞEY okumayın. (Amin'i bile namazdan sonra söyleyin.)

VE BU ÇOK ÖNEMLİ. ASLA MAAŞ ALAN BİR İMAMIN ARKASINDA namaz kılmayın. Kendi aranızda dönüşümlü imam olun. Namaz sizi kötülüklerden alıkor. İBRAHİM NAMAZINI kastediyorum. Diğer namazların tümü MAUN'dur

Allah'ın katında bir gün meleklerin yükseldiği 50 bin yıl ise, melekler SECDE etmek için acaba HANGİ TAKVİMİ KULLANIYORLAR? Acaba NEDEN dirildikten sonra BİR DAHA NAMAZ KILMAK YOK!

Mahşerde ve Cennet-cehennemde EBEDİ yaşayacağız ve NAMAZ yok. ÇÜNKÜ DEHR takvimi var. Şimdi candaşlar, EBEDİ YAŞAMDA NAMAZ YASAK! (Sadece dünyada o da NEDENSELLİK var olduğu için) NAMAZ FARZ. Tarık semasına çıkıp da bir saniyenin sonsuzlaştığı o "AN"da nasıl ve hangi zamana göre namaz kılınır?

Namazı kılarken, içinden dua okumayacaksın. Ağzındaki fısıltıyı kendi kulağın duyacak, ama yanındaki duymayacak. Niçin? MELEKLER DUYSUN DİYE.

Duyarsa yazıyor katip candaşlarımız. Onlar ALLAH değil ki, içimden geçeni nereden bilsin?
DUYARSA yazıyor. Yani içimden Bush'u öldürmek geçiyor. Ama bunu SÖYLERSEM (Niyetlenmek) o zaman fiil gerçekleşiyor. Melek senin sevabını tutuyor.

Eğer sen içinden Sübhaneke falan okursan, o namazın BOZULDUĞUNU ve kabul edilmeyeceğini melek nereden bilsin? Meleğin görevi, Allah'a MUHASEBENİ götürmek.

Eğer Melek bilseydi Cennet'te "İblis"in içinden Adem-Havva'yı /İnsanı nasıl kıskandığını, O zaman anlarlardı ALLAH'ımızın niye onu kovduğunu!

ALLAH'DAN BAŞKA içini BİLECEK, GÖRECEK bir güç daha yoktur.

Bugünkü namazdan nasıl bir feyiz aldım. Onu yazmamı ister misiniz?

Vusta >>>MİLAT demek, birşeyi ortadan ikiye kırmak. Yani MÖ, MS gibi (İÖ, İS veya...) VÖ(Vustadan önce) Vustadan sonra >>>VS

Ben bu ikincisine niyetlendim. Bu ikindi değil, ikinci (Tarafeyn en nehar ve etrafen en nehar)
Bu cem falan da değil. VS'ye euzübesmeleyle niyet ettim, Allahuekber dedim. Sonra Fatiha'yı okudum. Tekbir ile eğilip yaşıma göre ya da hasta-halsiz olduğuma göre 1-3-5-7 gibi subhane rabbiyel azim dedim. Tekbir ile secde ettim. (devamını biliyorsunuz)

Sonra oturuşta "Ekmeltü...ayetini okudum. İki yanıma dönüp sadece SELAM SELAM diye namazdan çıktım. Kişisel dualarımı yaptım. (KİŞİSEL DEĞİLDİ HEPSİ SİZİNLE İLGİLİYDİ) Namaz içinde değil ama bu bölümde çok çok AMİN AMİN AMİN dedim. Bu namazın şekli gibi.

Ama ben NE HİSSETTİM? Bunu anlatabilir miyim? Eğer sıkılmazsanız...?

Ben bir cemaattim. Cemaatin imamıydım. Cemaat sonsuza uzanan bir perspektif gibiydi. Aklım arkadaydı. Aklımı arkadan kurtardım:

Bir de baktım ki, önümde BİR İMAM VAR! Önümdeki imam! İnanılmaz bir şey ama, DOSDOĞRU Allahım'a yemin ederim ki bir İMAM VARDI!

<> Hz. Hızır

Beli anormal bükülebiliyordu. Sanki karnı yokmuş gibi... Sanki karnı yoktu. Karnı ona engel teşkil etmiyordu. Rahatlıkla rüku ediyordu.

"NEDEN?" dedim. "Çünkü sen ARKANDAKİ cemaatle ilgiliydin" artık sen imam olamazdın! Eyvah dedim, Ve bu mesajı yazmalıydım.

Allahaşkına iki rekatçık namazınızda ALLAH'tan, o önünde eğildiğinizden başka hiçbir şeyle ama hiçbirşeyle meşgul olmayın.

Hiçbirşeyi düşünmeyin! Hiçbirşey zihninizde olmasın! Halının desenleri... Abdestin ıslaklığı... Veya sineğin size konması... Allahaşkına, sadece Allah'a kilitlenin!

La Mavcude İlla HU!
LA İLAHE İLLALLAH

Allah'tan başka hiç bir şey (halı, sinek, ıslaklık) yoktur! Size bir tek şey verebilirim! O ESNADA AĞLIYORSANIZ, işte ona izin var.

Yarım damla gözyaşı-ki Allah korkusundan kaynaklanıyorsa-CEHENNEMİ söndürür. BigBang'i durdurur! Savulsun cehennem! Ağlayarak geliyorum!

Kork benden cehennem.
Ben senden değil;
Sadece ALLAH'ımdan korkarım.
Ben o'na müttekiyim!
O'ndan başka pervam yoktur!

Ayağım yerde/dünyadayım. Keyboard önümde, AMA DÜNYA ile birlikte KORKU EVRENİNDEYİM! Kutsal korku=İtteka, SEN GÖRMEDİĞİM ALLAH'IMIn TEK GÖLGESİSİN!

Allah'tan korkun! Hakkıyla Allah'tan korkun. O gölgenin adı İTTEKA! İTTEKA! Bunları hissettim!

Her namaz sizler için de bir DİZİ film olmalı. Hepsi ayrı bir konu olmalı. Her biri ayrı ürpertmeli. Ayrı ayrı huşu almalıyız.

Şu namazın Hakkını verelim HANİFLER!

Şu namazın hakkını verelim hanifler, çünkü AHIRETTE, Cehennemde ve CENNET'te NAMAZ YOK, namaz HARAM olacak! Sadece bu dünyaya ait ise bu NAMAZ/Allah ile rabıtayı ikame etmek! Artık onu bir daha ebediyen göremeyeceksiniz demektir.

O halde kılın bu namazı hanifcandaşlarım. Öyle kılın ki, İbrahim atam bile kıskançlıktan çatlasın! En vecidli namazlar sizin olsun. Namaz dinin direğidir. Namaz bütün kötülüklerden alıkor, ıslah eder.

Ve Namazın kendisi size şöyle der: "Beni ikame eden Allah'ın kulu, beni ZORA bindirmediğin, kolayına geleni okuduğun için ben sana teşekkür ederim. Beni sevdirdin, nefret ettirmedin. Bana Kur'an dışı hiç bir şey-amin-bile eklemedin. Ben senin Allah ile rabıtanın TEK YÖNTEMİYDİM. Beni ihya ettin, hakkını verdin"

İşte namaz konuştu!

Allah her namazınızı böyle MURABBIT/direk ilişkili kılsın. Namazı kılmak araçtır; AMAÇ ALLAH ile rabıtadır. Allah ile sürekli raptiye olunuz candaşlar.

"SELAM SELAM"
Naim cennetine NAMAZ KILMAYAN GİREMİYOR!

"Aşağıdaki Cennet ile idare etmeyin. ÇOOOK İSTEYİN."
SELAM SELAM ayeti bunun için de vardı.
Sadece aranızda NAMAZ KILANLAR bunu elde edebilecektir.


Hans Von AIBERG

No comments:

Post a Comment