20100109

CENNET&CEHENNEM / ÖĞÜT

"Ben senden ÖNCE ve DAHA ÇOK biliyorum" demeyiniz!
Şeytan da Adem için AYNI şeyleri söyledi!

"Paylaşalım, imece yapalım, ortaklaşalım, mutmainleşelim birlikte" diyerek bir arada olun.

Peygamberler gibi ne o sizden üstündür, ne de siz ondan! Dünya hayatında yarışmayın!
Üstünlüğü tescil edecek merci Ahırette ve sadece ALLAH'tır!

O beratı alınca kimin ne kadar üstün olduğu O DİN gününde ortaya çıkacaktır.
Burada ise asla çıkmayacaktır!

Son nefeste bir tüyo dışında hiç kimse sizi öteki SİZ'den üstün olarak ilan etmeyecektir. Son nefese kulak verin!

O son nefes aslında ebedi hayatın İLK nefesidir, yeniden bir doğumdur ebediyete ve hiç ölmemecesine... Cennet'te, Naim'de ya da Cehennemde... Ama ebedi ölümsüzlüğe ilk doğuştur.
Mütevazı olun "Kendisine BEN demeyen BİZ diyen" Rabbiniz ahlakıyla ahlaklanın. Üsvei Hasene, "Rabbinin ahlakıyla ahlaklanan peygamber ahlakı" demektir. O peygamber ALLAH ahlakının yeryüzündeki TALİMİ ve GÖSTERGESİDİR. ÖRNEKTİR!

O Ahlak "BİR ANA KİTAPTA YAZILIDIR"

Kur'an ile bizlere de indirilmiştir. Salih amellerden ve iman edenlerin yapmaları gereken şeylerden ibarettir. Ayet ayet bulursunuz onları zaten!

Salih amelleriniz, SOMUTTUR! İman ise soyuttur!

İmanı iki kez yapınız:

Duygusal klasik iman ve bilimsel iman.

Birincisi Aşk ehlinin yaptığı sanattır! Ata mirasıdır. Miraskonduculuktur!

İkincisi ise MİRAS değildir, siz üretirsiniz! Sizin alın terinizdir. HELAL kazancınızdır. Takva elbisenizdir. Güle güle giyiniz! Çok da yakışacaktır, adım gibi biliyorum.

O iman atanızdan değil, sizin İBRAHİM gibi kendi doğrunuzu mutlak olarak HAKİKAT ile bulmanızdan doğan katmerli bir imandır. Atanızın dininden ve cennetinden ötede Ataların atası İbrahim'in milletinden ve özel cennetinden olmanızı umut etmek size farz kılınmıştır!
İki kez iman ediniz ki Allah sizden siz Allah'tan razı olasınız. Ve karşılıklı rıza için "İki kere barışık olun" Hem kendinizle hem de komşunuzla ve diğerleriyle!

Bir kez değil İKİ KEZ selam verin!

Selam dosdoğrudan karşılığı BARIŞ olduğu için, Allah bu selamınızı sizi daha BARIŞIK yapmaya ıslah edecektir.

Selam ve selam demek bir salattır.
Çünkü Haniflik bir sanattır!

BARIŞ sanatı!
Hep barış ve barış!

Diğerleri sizi sevmese de siz seviyorsunuz-Allah öyle diyorsa bu doğrudur- Eminim seviyorsunuz.
Eminim mümkün olan en uzak noktaya kadar barış diyorsunuz!

Allah CENNET kadar CEHENNEMİ de yarattı. Döndüğünüz yer kârdır.

Ve size yemin ediyorum, bir daha bunları söyleyecek bir DABBET daha gelmeyecektir.

Allah Tevvab'dır, Ğafur-Rahim, Afivv'dir.
Onun yanında ben neyim ki?
Ve DÖNDÜĞÜNÜZDE SİZ SABIKALI değilsiniz.
Sizi öyle gören zaten SELAM SELAM kelimesini anlamamıştır.

<> iyi nedir ve nerededir?

Bu felsefi bir konu:
İyi şudur: Allah'ın AHLAKIYLA ahlaklanmak

Allah yalan söylemez, vaadinden dönmez, sabırlıdır, hakkaniyetlidir. Selam'lıdır, Latiftir son derece merhametlidir. Bunların tümü İ Y İ 'dir.

İyi şudur: İçgüdülerine DÜZ gelenler iyi; ters gelenler (Günah ve çirkindir.)

Çalışmak iyidir.
Çalmak kötüdür
Savunmak iyidir
saldırmak kötüdür
evlilik/sadakat iyidir
Bunun tersi kötüdür.

Çünkü: Sen çalışıyorsun. Ama öteki geliyor ve ÇAL'ıyor. Senin emeğini çalıyor. Senin maaşını çalıyor. Savunmak iyidir. Ama ötekisi saldırıyor. Savunan saldırmaz ki... Nikah ve Zina farkı da böyle. Bunlar üç içgüdümüzdür. (Beslenme,Savunma, üreme)

Azbuçuk "İyi" kavramını anlatmaya çalıştım.

İyi nerededir?
İyi=Cennet'tir

"Orada İYİ HUYLU KİŞİLER vardır." örneğindeki Cennet... Yani iyilik ütopyadır, dünyamız için... Dünyada iyi-kötü atbaşı vardır. Başabaş giderler. Hatta benim bile saatim saatimi tutmuyorsa ben bir iyi bir kötüyüm demektir. Hesap defteri de ne kadar iyi ve kötü olduğumuzun bilançosudur. Yani konu biraz felsefi...

Bu kadar basit bir açıklama yeter sanırım:
"Allah'ın ADLARI ahlakıdır ve o ahlak ile ahlaklanmalıyız
Allah Ahlakını almalıyız
Alim gibi, Rahim gibi

Bir örnekle "Bir tek sevabı olan birinin bir diğerine-ki terazi tartısı denk idi ve bir tek birim sevab arıyordu- tek sevabı olan diğerine "AL BENİM TOPU TOPU BİR TEK SEVABIM VAR O DASENİN OLSUN" diyordu.

Ötekisi bu bir tek sevabı alıp CENNET'e giriyordu. Ama "Seni buraya gönderen KİŞİYİ DE AL GETİR" diyordu kapıcı melekler. O kişi Cehennemde avaz avaz bağırıp yanarken, CENNET'e girmeyi hak ediyordu.

Bunlar MASAL değil M İ S A L. Masal diye bakmayınız.

RESULULLAH şefaat edememiş; ama Allah'ın DİLEDİĞİ bir günahkar bir tek sevabını vererek CENNET'e girene ALLAH'ın izniyle Ş E F A A T etmiş. (Bu misali doğrudan ALLAH WEKİL ayetinden çıkardığımı da bilmenizi isterim.)

Allah'a vekalet veriniz. Allah'tan Asla ÜMİT kesmeyiniz. Ümitsiz>>>İBLİS'tir. Evrendeki tek ümitsiz ŞEYTANDIR.

Ümit edin
Büyük oynayın

Cennet'i istemeyin, tenezzül etmeyiniz. Bizim çıtamız yüksek SABIKUN. Sabıkun'u ümit ediniz. Ümit etmeyen HANİF d e ğ i l d i r. Hanif şefaat edebilir.

Çünkü O bir tek sevabı olan gibi VERİCİDİR.
İmtihan orada da sürmektedir.
Yine Çünkü:
Cennet'ten içeri girene kadar sınav sürmektedir.
 
<> 10:3 'Inna rabbkum 'allaah 'allaze khalaqa as samaawaat wa al 'ard. Fesittah ayyaam thumma istawaa alaa al arsh yudabbir al 'amr maa min shafe 'illaamin ba di 'iznhi zaalikum 'allaah rabbkum fa u buduhu 'a fa laa tazakkaruun
<> 10:3 Şüphesiz sizin Rabbiniz, alti günde gökleri ve yeri yaratan,sonra arsa istiva eden, isleri evirip-çeviren Allah’tır. Onun izni olmadıktan sonra, hiç kimse şefaatçi olamaz. İşte Rabbiniz olan Allah budur, öyleyse O'na kulluk edin. Yine de öğüt alıp düşünmeyecek misiniz?

VERİCİ ve SENCİL olmayan müslümandır
HANİF MÜSLÜMAN değildir.
Verin birbirinize tüm sevaplarınızı

Benim -eğer varsa-tüm sevaplarım SİZLERİN olsun. Allah şu anda şahidimdir ki, Cehennem benim olsun. Bu bedel karşılığında tüm sevaplarım sizin olsun. Sevap denen şey nedir ki! Manevi para biriktirmek. Hani kefenin cebi yok ya, orada sikke değil, orada SEVAB diye bir matematik-para birimi geçiyor. Sevabın da kıtıpiyosluğunu cimriliğini yapmayalım artık. Sevabı da verelim, hediye edelim.

<> "Allah'ın sana verdikleri içinde âhiret yurdunu ara, dünyadan da nasibini unutma. Allah'ın sana güzel davrandığı gibi sen de güzel davran/Allah'ın sana lütufta bulunduğu gibi sen de lütufta bulun. Yeryüzünde fesat isteyip durma, çünkü Allah fesat peşinde koşanları sevmez."

İŞTE BUNU YAPTINIZ MI
samimi-içtenlikli yaptık mı
HANİFLİKTE büyük aşama, yani formatlanma süreci başarılır.

Bahar Murat rengi, Cennet rengi yeşildir. Yeşil Cennet özlemidir. Oradan geldik. Oraya dönmeliyiz. KAYNAĞIMIZA DÖNMELİYİZ. Gelmediğimiz Cehenneme gitmemeliyiz. Geldiğimiz Cennet'e BABA-ANA YURDUNA gitmeliyiz.

Al işte İyiliği salık verip cehennemi (Kötülüğü) yasakladım! Ohhh olsun size! Kardeşler bundan kelli Cehenneme girmenizi size yasaklıyorum. Ben dahil herkes bu yasağa uysun!

Ben sadece BU KONUDA diktatörümdür. Bu konuda barış marış demem! Diktatörümdür, taviz vermem! YASAĞA harfiyen uyacaksınız! ;))))

<> Allah'a ve aralarında hüküm vermek üzere O'nun resulüne çağrıldıklarında, müminlerin sözleri sadece şunu söylemeleridir: "İşittik, itaat ettik." İşte bunlardır kurtuluşa erenler. (Nur 51)

Adem-Havva gözleriyle gördüler Cenneti. BEN DE İSTEREM! Cehennemi istemezük! Ben de görmek istiyorum! Orası bizim HOME. Vaterland

<> aslında biz bu dünyaya cehenneme düşecek olan ve bize biricik sevabını veren kişiyi cennete alabilmek için mi varız diye bir soru takıldı kafama?

O sorunun yanıtı şu: ZERRECE İYİLİK KAYBOLMAZ (ve de kötülük). Bu ayettir. ZERRE ise evrenin tüm HOLOGRAMINI (kütle ve ağırlığını) taşıyan BİRİM'dir.

ZERRE'yi infak et, TÜMÜNÜ geri al!

Allah'ımızın bağışlaması, affı, tevbeleri kabul edici olması ve Rahmeti TÜMÜ ise bir tek zerrecik günah ise bunun sonsuzda-biri.

ALLAH'ın affına sığının! O şimdi yanınızda oturan'ın ta kendisi. Yanınıza bakmayın, Şah damarınızdan yakın! Allah'ımız bugün şimdiye kadar ettiğiniz TÜM KÜFÜRLERİ affetmeye hazırdır dostlar! BUNU DENEYİNİZ, hemen ş i m d i.

Eşiniz dışında asla kimseyle müstehcen konuşmayınız. Allah sadece bu yetkiyi eşlere veriyor. (Ayettir; Nur-31'deki "Eşleriniz dışında......" kapsamında bu da var.) EŞİNİZ rahatsız olursa, hemen BUNU DA BIRAKIN! Çünkü her bir EŞ ayrı bir kitap gibidir. Birbirlerine BURUC suresi gereği benzerlikleri azdır. Bundan fazla açık da yazamam.

<> 4/40. Allah zerre kadar zulüm yapmaz. Küçücük bir iyilik olsa onu kat kat artırır ve kendi katından da büyük bir ödül verir.

Sağol. Kur'an dışı hiç konuşmadığımın belgesini getirdin. Kur'an da sana kabrinde NUR'dan arkadaşlığını getirsin. Hiç biriniz karanlıkta kalmayınız. Amin.

Vicdan azabı sekar'dan daha beterdir. Sekar dıştan yakarken, vicdan azabı içeriden yakar.
Allah'ın insana verdiği en yakıcı kontrol ve pişmanlık.

Yoksulluk ateşten beterdir. Vicdan azabı da cehennemden beter... Çünkü cehennemde çöl iklimi, kutup iklimi gibi yerler de var. Vicdan azabı bundan daha beterdir.

Allah cümlenizi Sabıkun'a/Naim cennetine/makamı İbrahim'e alsın.

MİLLETİ İBRAHİM var.
Buna dahil olmayanlar için bir de CEHENNEM MİLLETİY var.
Ya Sabıkuna ya da Cehenneme.

Bu ikisi millettir. Cennetlikler (ashabı meymene) ise MİLLET değildir.
İki millet var sadece: İbrahim milleti ve Cehennem milleti.

Tercih bizim irademizde.

Orta katta millet yok. Cennetlikler millet değil! Türlü ÜMMETLERİN kabail düzeninde bir otele yerleştirilmesi gibi... Belki oraya Usame 1000 Ladin de gidecek. (Allah bilir.) Onun öldürdükleri de... Katil ve maktul AYNI yerde, bunlardan MİLLET olur mu? Olur mu? Olur mu? Anlatabildim mi?

Daima Sabıkun'a Mukarrebun olunuz,
Naim mekanda makamı İbrahim'de bulununuz.
ALLAH'IN üzerinize olan nimetini (Naim cennet) hatırlayınız.
Siz birbirinizin (biri katolik, diğeri ortodoks) candüşmanı-kanlısı iken, gönüllerinize sevgiyi koyarak uzlaştıran ve sizi KARDEŞLER kılan Allah'ı anınız.


Hans Von AIBERG

No comments:

Post a Comment