20100109

ADEM&HAVVA / DETAY

Aşk Adem ve Havva kadar eskidir...
Ve Havva da kötü kaynana idi. Çünkü kendi doğurdukları ile Huri olan doğumlarda, Hurilere karşı daha az sevgi besliyordu. Çapraz evlilikte, kendi geninden olan çocuklarını el üstünde tutuyor ve bunlarla evlenen diğer Huri tipi kendi çocuklarına da kayınvalide görevi yapıyordu, Oysa aynı batında doğurmuştu, ikisi de evladı sayılırdı. Ama Hurilerin "kaynanası" olmayı istiyordu. Yani bu çok eski bir dert, tarihi bir dert.

Oysa kaynana-kayınpeder, görgülü, bilgili, medeni olsalardı, "Eloğlu-elkızını" da GERÇEKTEN bağırlarına bassalardı, çok iyi olurdu. Unutmayınız ki gelin=(Eve gelen) YETİMDİR artık! (bir anlamda)... Ve yetime kayınvalide-kayınpeder ÇOK yi davranmalı. Yetim Allah'ın ÖZEL olarak korumamızı istediği ÖZEL KULDUR.

Adem-Havva, Aden planetinde yaratılıp, Firdevs'e geçtiler (lanetli ağaç Firdevs'tedir). Firdevs'te Huri yoktu, ikisi vardılar. Huriler Aden'de kaldılar. (İngilizce ve İbranice Eden=Ademin yaratıldığı Cennet)
 
Bunları alt ve üst gibi düşünmemeliyiz. Orada "İmkansız resim" olayı var. Escher'in tabloları gibi. Mesela bizde en boy ve yükseklik var. Niye üç? 7 renk, 7 nota var, neden 7? Cennette bunların 7777777777777777777777olduğunu yazmıştım.
 
Aynı mantıkla neden üç boyut? x,y,z, üzerine f, g, i, d, k, ... boyutları da var. Böyle olunca da Cennet’te x=uzunluk, y=metre kare ve z=metreküp üzerine f=(üssü dört) kartezyeni var. Yani sonsuz ötesi MATEMATİK'e geldik yine...
 
Tüm ruhlar yaratılıp, ta ketegorize edildiğinde (Melekler, Cinler, Y-Mecüc, Deccal, İnsan, Hayvan, Bitki, mikroorganizma vb.) İNSAN KATEGORİSİNDE yani soyadı ADEM olan bizlerin ruhları da orada toplantıya alındı.
 
Bizden önce melekler NEFSLERİ olmadığı için zaten sürekli Kalu Belayı bilirler. Daha sonraki toplantıda Cinlere de Allah NEFS'lerini anlattı, Misak aldı.
 
Sıra insanlara gelince:
Bu klasmandan yani insan sınıfından Adem'den son insana kadar, hatta klonlanmış, hybrid olmuş herkesin birer RUHU vardı. Sadece bedenlenmemişlerdi.
 
"eşhedühüm alâ enfüsihim"
Buradaki ENFUS yani sübje, özneldir.
(Tersi AFAK=Obje, nesnel her ikisi de çoğuldur. Tekilleri nefs ve ufuk)

Ruhların ZAMANI yoktur. Ama beden ile arada aracı olan, ara beden olan, enerji beden olan NEFS zamana tabiidir. O ışıktan hızlı sistemde zaman tersine akar. Ruh ve nefs tek bedene üfürüldüklerinde, Ruh yine zamandan muaftır. Fakat nefsin zamanı bu kez tersine döner.
 
Yani Allah'a verdiği sözü UNUTUR ta ki ölünce HATIRLAR. Çünkü "Geldiği elestiküm... Kalu Bela"ya dönmüş ve BIRAKTIĞI YERDEN HERŞEYİ HATIRLAMIŞTIR. (Eyvah!!!!)
 
Üç vites var:
 
1. Işıktan hızlı olanlar
(Takyonlar/melekler en ÖNCE bunlar yaratıldı)
 
2. IŞIK HIZINDA olanlar
(yani enerjiler bunlardan oluşan cinler sonra yaratıldı)
 
3. EN SON OLARAK insan (Madde) yaratıldı.
(İnsan üçüncü Halifedir)...
 
Adem MADDE'dir (Çamur, toprak bu anlamda) ama onun içeriği E=mc2 uyarınca elbette Enerjidir. (Nar/Ateş) demek ki İLK CİN de Adem gibi -ama-maddeden değil -enerjiden-nardan- yaratıldı.
 
Şeytan (Nötrino) CİNSİYETSİZDİR hem erkek hem dişi olarak aktif+pasiftir. NEFS'i eklerseniz denklem bu hale gelir ve siz düşen melek olursunuz. (Fallen Angel) HEP ÜREMEK ister. Bir yanı melektir Multycopy gibi, ama astarı şeytandır (Üremesini kendine tıpatıp benzeyen İBLİS=Şeyyatin çoğaltarak ve Ademoğlu'nun başına sararak gerçekleştirmek eğilimindedir.)
 
Şeytan şeytan olmadan önce bu NÖTR'lüğü nedeniyle ve TOPRAKlama olan meleklerin RİCASIYLA cennete alındı.
 
Adı bile MELEK oldu>>>AZAZİL! Ama NEFSİ VAR YA, o asla melek olmadı! Sonrasını biliyorsunuz, Adem'i kıskandı, Havva'ya vesvese verdi ve Cennet'ten birlikte kovuldular...
 
Artık onun adı İBLİS idi. (İblis, ümitsiz demektir. Kendisine TEVBE kapıları defalarca açıldığı halde, kibiri dolayısıyla sadece ADEM oğullarından intikam uğruna bilerek CEHENNEME gitmeyi gönüllü kabul eden anlamında İBLİS/Ablus/Albız/Yılbız denmektedir.)
 
ALLAH'dan isteyeceği bir şey kalmadı:
CENNET'i mi isteyecekti?
 
"Zaten ben Cennet haznedarıyım, Cennet'i ne yapayım?" dedi.
 
Rabbi: "Sen hiç cehennemi gördün mü?" dedi.
 
"Gözüm intikamdan başka HİÇBİR ŞEY GÖRMÜYOR" dedi.
 
"Pekiyi aşağılık İblis, sana Ademoğullarının iyileri/sana karşı koyanları dışında istediğini ayartıp senin ebedi yuvan olan CEHENNEME götürebilirsin. Ve sen (zamanda bir ileri bir geri giderek ve de İsa'nın seni öldüreceği güne kadar) bildiğini oku ve defol aşağılık!"
 
İblis hiç bu kadar sevinmemişti:
Sevinçten uçuyordu:
"Teşekkür ederim Rabbim, çok teşekkür ederim bana intikam fırsatı verdiğin için çok teşekkür ederim." Zavallı kibirli, neye teşekkür edeceğini bile bilemiyordu!

Fakat dünyaya kovulduğunda şunu gördü:
Artık CİN ataları gibi elektrik yüklü ve çocukları olacak biri değildi. Melekler gibi KENDİNİ kopyalayarak saf-haf halinde kendi kopyasını, tıpkıbasım halinde çoğaltmak zorundaydı.

Artık her insana bir kopyasını yani o insanın ÖZEL ŞEYTANINI musallat etti.
 
Rabbimiz de her insana İKİ MELEK (Kiramen katibin) verdi ve faz-toprak dengesini kurdu.

> Kalu belada yaratıldıktan sonra cin ve ins olarak imtihan istedik. Cennette yaratıldık diğer huriler gibi. Hata yaptık dünyaya sürgün geldik. Hata yapmasaydık ne olacaktı. Şu an cennetteki hurilere imtihan yok mu? Cennet imtihan sonucu bir ödül değil mi?

Aslında HURİLER cezalı!
Yani "Koza artığı/Posa" ürünü. Nasıl ki melekler NEFS istemediler, imtihandan kaçındılar, Huriler de NEFS fakat yanında "CENNETTE emniyet/selamet" istediler.
 
Böylece BİRİNCİ sınıf değil; ikinci sınıf İNSAN oldular.
 
Yani şeytan da ebedi cehennemi istedi-düşen melek olmasına rağmen- Zebun (Zebani) denen melek takımına da CENNET, ö l d ü r ü c ü etki yapıyor. Zebanilerin CENNETİ>>>>>>CEHENNEM'in ta kendisidir. Mutmain oldunuz mu?
 
Huriler, "Cennetin sahipleri" değil; domest'leridir.
 
Sahibi insanlardır! (XX ve XY iki cinsidir) YY ise hizmetlilerdir, MÜLK içindendirler. Rabbim sizleri bir gün -ergeç biiznillahi- cennete koyduğunda, göreceksiniz ki, ve diyeceksiniz ki
"İYİ Kİ HURİ DEĞİLMİŞİM"
"TÜM GEZEGEN BENİM MALIM. ONLAR DA BENİM HİZMETLİLERİM"
 
Yani Hurilerin seçimlerinin bir bedeli var!
 
Meleklerin de öyle, insanın iki cinsi gibi MALİKÜL MÜLK olamıyorlar, mülkün bir parçasılar., (MeLeK>>>>>Mülk şahıs demek) Huri (Aryaca ve latince Chorus) da bir sanat topluluğu görünümünde. chorus ne demek? (>koro)

;) Evet, KHORU (arya) dan geliyor. Her türlü topluluk demek. Eğlendiren zümre demek. EĞLENEN ise insanın erkeği ve dişisi. (Nisa) Yani şükür ki, biz MÜLK değiliz, Mülkün sahibi MELİK'iz.
 
Melek ve Huriler de >>>>MÜLK (memluk)
 
Hans Von AIBERG

No comments:

Post a Comment