20100109

ADEM&HAVVA / SINAV

İnsanın FITRATI Kalu bela'da çizilmiştir. Fıtratımız SINANMAK üzere bu holo-aleme getirildik. Sınav olmamızın nedeni, FITRAT'a uygun olup olmadığımızın bizzat kendi gözlemlerimizle test edilmesidir.

Arapça'da imtihan kelimesi değil FİTNE kelimesi "Sınav" anlamında kullanılmaktadır. Bunun TEMEL nedeni fıtratın test edilip onaylanması veya çürüğe ayrılmasıdır. Yani sınıf geçmek veya sınıfta kalmak. Bu ilahi imtihana Kur'an FİTNE demektedir.
 
Oysa bu kelime nedense (Fitnei fücur gibi) hep KÖTÜ anlamlı sayılmıştır. Napoleon Bonaparte gibi "En korktuğum şey imtihandır"  misali, fitne gibi bir GÜZEL kelime nedense yerden yere vuruldu. Pek tabiidir ki sınıf geçecekler var, kalacaklar var! Yani bu ikilem hep var!

Fıtrat kelimesinin kökeninde (Cifir olarak saklı) Fetret, Fetak, (Afetten, Fettan) Furkan-Fark nosyonları saklıdır. Bunlara ingilizceden örnek vereyim. Fraksiyon/freak hatta break kelimeleri gibi... Fark kelimesi sanskritçe olduğu için bu doğaldır. Fetak (Örnek ayet: Gök ve yer birleşikti AYIRDIK)

Fıtrat okulunda bu ikilem vardır. Öğrencilerine HALİFE denir. Öğrenciler FITRAT okulunda eğitilirler. Amaç mezuniyettir. Dolayısıyla FİTNE denen sınavdan geçeceklerdir ki MEZUN olsunlar veya olamasınlar..
 
"Allah yeryüzünde bir halife yaratacağım" dedi.
 
Bu ayete göre Halife güzel bir imtiyaz, muhteşem bir öğrencilik! Ama izleyen ayet hemen buna alternatif oluşturuyor: "Melekler de  "doğrusu yeni bir FİTNE mi yaratacaksın" diye itiraz ettiler."
 
Şimdi kelime kökenlerine bakarsak:
H-L-F (Halife)
 
1. İktidarda olan/sınıf geçen=Fitneyi başaran
 
2. muHaLeFet kelimesindeki gibi "Fıtrata muhalif/karşı" çıkan İKİLEMİNİ oluşturuyor. Sınıfta kalan=Fitnesi FACİR olan!

İkilemi önce Adem ve Havva "Yasak meyveyi yiyerek" yaşadılar.
Ama Halifeliklerine OLUMLU anlamda bir halel gelmedi.
 
Ta ki, iki çocuğuna kadar:
Habil ve Kabil!
Habil >>>Halifeliği;
Kabil>>>>Muhalefeti, ihtilafı seçti.
Kaabil, özkardeşi HABİL'i öldürdü.
 
Böylece kıskançlığın yolaçtığı haksız iktidar dönemi başladı.
Eğer Kaabil de iyi bir Halife olsaydı, tüm insanlar gen gereği ÇOK İYİ olacaklardı. Buna inanmayacaksın ama kötülük hiç olmayacaktı!

Böylece SİSTEM, iyi ve kötüler arasında bugünlere gelip, kıyamete doğru yol aldı.
 
3M+ düzeni öldürülen HABİL'in düzenidir.
Bunun ardından gelecek olan ise KAABİL düzenidir.
 
 
Hans Von AIBERG

No comments:

Post a Comment