20100109

ADEM&HAVVA / SABİİ

Nefsimiz bizi (nefsi olmayan) MELEKLER gibi olmaktan ayırıyor. Biz sınav veriyoruz. Nefsimize hakim olmalıyız. Nefsin freni, iki kez barış, sevgi, tolerans-uzlaşma ve bunun sonucu olan "kardeşlik"tir.
 
Her ne kadar bu yüce kavramların içi boşaltılıp, sinsi çıkarcılar tarafından istismar edilse de, bizler SABİİ OLMAK için çabalamalıyız. Çünkü Adem bin yıllık ömründe hep SABİ=Çocuksu masumiyetle kaldı.
 
Sabii'liğin 7 anlamı var:

1. Sabii=Sübyan: Akil olmuş Baliği olmamış her genç.
Örneğin İbrahim as.Allah'ı aradığında, babasının imal ettiği putları kırdığında daha ergin erkek değildi, çocuk idi- ama AKİL idi. Daha sonra ayrıca baliğ (ergin) oldu. AKLEN kemal olduğundan, sonradan gelen belağatı onun son nefesine kadar SABİİ olmasına engel olmadı. Yani önce Akil/AKLEN iman eden ve sonra beliğ/ergin olan kişiler SÜREKLİ SABİİ'dir.

2. Sabii=SAF'lık=Masumiyet anlamındaki kategori.
Buna örnek olarak SAFİYULLAH (Adem babamıza Allah'ın verdiği isim) Kur'an'da örneksenmiştir. Adem atamız ve Havva anamız hiç bebek-çocuk vb. olmadılar. Onlar bir bütündü. (YY/YX-XY/XX)
 
Bu bütünden sadece Adem 33 yaşında diğer kalanlar ise (Kur'an'a göre taze=)16 yaşında HURİ'ler olarak bildirilmiştir. Dolayısıyla Adem'e Allah ruhundan CİNS insan kotası vardı. Huri (Ğılman=German ve Vildan=Walküri) ve Nisa (Havva) 16 yaşında, Adem ise 33 yaşında HEP ÇOCUK idiler=Sabii/sabiye... Yani Huriler, Adem ve Havva HİÇ bebek-ÇOCUK olmadılar, yetişkin DOĞUP/ayrıştılar.
 
İşte ÇOCUKLUĞUNU yaşamamış olmaya da Sabiilik deniyor.
 
Bu ilk sabiilik klasmanında, YY diye ayırdığımız HURİ(houri) grubu Allah'ın yasaklarına -mesela yasak lanetli ağacın meyvesini yememeye riayet konusunda- sıfır hata yaptılar ve bunun bedeli olarak HURİ adını aldılar. 
 
Ayetler Hurilerin sıfır hatalı olduğunu, kusursuz olduğunu bildirmektedir.
 
Asla kötü huyları yoktur ve yaratıldıkları günden bu yana Cennet'te olmaya ebedi hak kazanmışlardır. Demek ki HURİ ismi>>>>>% 100 TEMİZ demektir. Bunu bir hatayla Adem ve iki hatayla Havva'nın DERECELERİ izlemektedir. Demek ki Huri kelimesi mükemmelliğin adıdır. 
 
Bunu bir HATA ile (Eşine uyduğu için) Adem/XY cinsi izliyor.
 
Huri kadar değilse de sabiliği SAF'lık içerdiği için, Adem'e Allah, "Safiyullah"  lakabını/nickini vermiştir. Buna birazdan değineceğim.
 
Havva ise bundan "BİR DERECE DAHA ALTTA" tutulmuştur.
 
Bunu bize bildiren Bakara 228. ayet sırrıdır: ".......Erkeklerin kadınlar üzerinde bir (SAFLIK) derece farkı vardır. Allah Azîz'dir, Hakîm'dir." derken burada erkeği aklamıyor.
 
Tam tersine kadınlara AZİZE gibi davranmamızı fakat onlara HAKİM olmamızı (Hükmetmek değil de KOLLAMAK anlamında.) bunun nedeni ayetteki iki adet esma'nın=AZİZ ve HAKİM isimlerinin TALİM edilmesidir. Üstelik erkek, bir Huriden DÜŞÜK derece sahibidir.
 
Erkek SAF'tır. Fakat, Havva cinsi/Nisa'nın bundan bir derece daha AZ saf anlamında SABİİ'dir. Demek ki som altın Huri ise; 22 ayar SAF olan erkek; 20 derece olan Havva'dır.
 
Oysa yaratılışta ÜÇÜ BİRDEN BİRBİRİNE eşitti.
Saflık dereceleri aynıydı, üçü de Huri idi.
Onları ne ayırdı da DERECELELENDİRME başladı?
Yani daha önce yoktu!
 
Şeytan bir NEFS olarak imtihan aracıdır.
İmtihanın soru-yanıt kağıdı ise Kur'an'da "Şeceretil Mel'une" diye geçen yasak ve lanetli ağaçtır. BİR DERECE üstün olmanın nedeni, Şeytan'ın DİREKT olarak Adem'e etki edememesi...
 
Şeytan ne yaparsa yapsın Adem'i birebir/direkt/dolaysız aldatamamıştır. Fakat Havva'yı birebir aldatmıştır. Havva da (aşki nedenlerle) Adem'e etkili olduğundan, iblis Adem'i direkt değil; endirekt/dolaylı yolla aldatmış, sınav kaybedilmiş, yasak meyve yenmiştir.
 
Allah'ın ince adaleti gereği, Havva'ya "SAFİYULLAH" denmemiştir. Dolayısıyla "BİR SAFLIK DERECESİ" altta tutulmuştur. Bu dereceye SABİYE'lik denmektedir.
 
Kadın erkek eşitliği o andan itibaren-maalesef-bozulmuş, erkek güçlü ve himayeci, nafaka kazanan ve doyuran bir konuma getirilmiştir. Kadın da HER KONUDA erkeğe (Himaye edilmek, sadece erkeğin şövalye savaşçı-asker olması gibi) emanet edilmiştir.
 
Kadının kas sistemi güdük; sinir sistemi erkeğin İKİ MİSLİ güçlü yaratılmıştır. Erkeğin de kas sistemi iki kat güçlü; sinir sistemi (duygusuzluğun veya romantik olamayışın tek nedenidir) güdük tutulmuştur.
 
Bu durum kadınların lehinedir ve hayatları boyu erkeğe yaslanarak güvende olmalarını sağlayan mekanizmadır. Dışarıda vahşi doğayla savaşan ve kolay ölen/telef olan daima erkektir. (Askerlik ilahi olarak zorunlu bir erkek görevidir)
 
Hurilerin saflık/sabiilik derecesi 7'nin karesidir=49 yani maksimumdur.
Bunun minimumu 4'ün karesi=16 olan kadının saflığıdır.
Maksimum-Minimum = 33 çıkmaktadır.
(İki kare farkı EŞLENİK uyarınca)
Erkeğin saflık derecesi 33'dür
 
Bu erkeğin, kadın=16'nın iki misli ve hatta +1 olmasıyla sonuçlanır. Havva'nın var olan hata yapma potansiyeline bir önlem olarak, ortalaması cahil olan toplumlarda, mesela bir erkek (33) yerine İKİ KADIN (16 x 2 =32) şahit önermesiyle denkleştirilme istenmiştir.
 
Miras bile bu sabıkanın etkisinde bölüştürülmüştür. Erkek SAF; kadın Sabii olarak böylece belirlenmiştir. Yani Adem Safiyullah ise; Havva'da bir derece altta olmasına rağmen Sabiyullah'dır.
 
Bu bakımdan kadınları aşağılayan ve onları pis/necis/zelil gören erkek dinden çıkar. Çünkü bunun altında daha çooook dereceler var ki, cehennemliktir. Bir mü'mine-müslime ile kafir ERKEĞİ kıyaslayamazsınız bile. Şeytan kafir erkekten de aşağılıktır. Münafıklar ise şeytandan aşağıdır. İlmiyle sapıtan sözde alimler ise bütün bunlardan daha aşağılıktır.
 
O halde Kur'an'da asla kadın aşağılanmamıştır. Sadece HURİLİK derecesi itibariyle huriden iki, safiyullah'dan bir derece düşüktür. Ama üçü de kutsal ve tertemizdir. Kadın Sabii'dir.

3. Ayet der ki: "Kitap ve Resul göndermediğimiz topluluklara eziyet edeceğimizi mi sanıyorsunuz?"
 
Buna dünyada geçmiş yüzyıllarda pekçok örnek var. Günümüzde Amazonlarda öyle gizli kızılderili kabilileri var kı, hiçbir dinden haberleri yok. Bunların atalarının da bilmesi mümkün değildi.
 
Kitap ve elçi gelmemiş toplulukları cehenneme koymak Allah'ın adaletine
yakışmadığı için bu HUKUK ayeti indirilmiştir. İşte bütün dinleri ölene kadar hiç tanımamış, hiç Resul-Nebi bilmeyen kişilere de SABİİ denmektedir.
 
Bunlar da Cennet ehlidir. (Bunun pazarlığını benimle yapmayınız, Allah böyle dilemiştir. Örneğin 6 ila 9 bin yıldır dünyadan tamamen tecrit edilmiş nice eskimolar doğdu ve öldü. Bunları cehenneme tıkmayı aklınızdan bile geçirmeyin. (Dünyadaki en en en en masum topluluklardan biridir eskimolar ve kimi yerliler...)
 
4. Kur'an'da en çok bildirilen ve yanlışlıkla "Yıldızlara tapan din" diye Hadislerde iftira edilen SABİİ'ler şudur.
 
Üç büyük din ve dört büyük kitaptan önce gelen Suhuf/sayfalara İMAN eden ve kitap getirmese dahi-Nuh'a hiç kitab/sayfa gelmedi-Nebi denen elçilere biat eden her kişi ve toplum SABİİ'dir.
 
Örneğin NUH'un kendi dini bile SABİİ'liktir. Nuh'a uyarak gemisine binen herkes SABİİ/Sabiye'dir. Yani onlar cennetliktir.

5.İbrahim ve onun Hanif Milleti mensupları OTOMATİKMAN Sabii dinindendirler.
 
Şu anda benim de
HARCIM Sabiilik,
tuğlam Haniflik;
duvarım/binam ise İslamdır.
 
Her MASUM doğal sabiidir.
Yeter ki Allah'ı üçlemesin vb.

6.
7.
(Bu SON iki maddeyi bu sitede yazı veya chat halinde ayrıntılı olarak yazdım. Aratarak bulabilirsiniz.)

Son söz olarak, kendilerine hatta ayaklarına kadar kitap ve uyarıcı peygamber geldiği halde kitaba ya da elçiye ya da elçinin uyarılarına aldırmayan kişiler SABİİ değildir.
 
Allah'a iman olmadan iman olmaz.
Dirilişe inanmadan da iman olmaz.
İman edip de salih amellerde bulunmayan da sabii olamaz.
 
Hans Von AIBERG
 

No comments:

Post a Comment