20100109

ADEM&HAVVA / ZÜRRİYET

Al-i İmran-33 Allah; Âdem'i, Nûh'u, İbrahim Ailesi'ni, İmran Ailesi'ni seçerek âlemlere üstün kılmıştır

Sözü edilen AİLELERİN tamamı KUŞKUSUZ PEYGAMBERLERDİR.
 
Adem>>>>İlk Atamız!
Tüm ucubik ve garabet MUTANTLARIN da atasıydı.
 
Nuh>>>>>İkinci atamız.
Şimdiki dört ırk grubunun atasıdır.
 
İbrahim>>>Beni İsrail ve Beni İsmail dışında MİLLETİ İBRAHİYM'in de atasıdır.
Özellikle Beni İsrail dalı ÜSTÜN bir ailedir.
Ama Huri içermez ve YUSUF bu ailenin dışında HURİ'dir.
 
ALİ İMRAN>>>İbrahim'in torunu YUSUF'un kabilesi değil ondan türeyen az miktarda üyesi/geni olan AİLESİDİR.
Houri geni çok az olduğundan sadece Zekeriya vasıtasıyla Yahya'ya; İMRAN-Elizabeth aracılığıyla MERYEM'e geçmiştir. Dolayısıyla Yusuf diğer 11 kardeşi gibi KABİLE düzeninde (Ör: Levililer, Yudalılar) değil; AİLE düzeninde (Ali İmran gibi) isimlendirilmiştir. Meryem dahil Havva ve Elizabeth hariç, yukarıda sayılanların TÜMÜ/tamamı PEYGAMBERDİR. Başka ayetlerde de tescil edilmiştir.
 
Araf-189.O, odur ki, sizi bir tek canlıdan yarattı, eşini de ondan vücuda getirdi ki, gönlü buna ısınsın. Eşini sarıp kucaklayınca o, hafif bir yük yüklendi de bir süre onu gezdirdi. Ağırlaştığında ikisi birden Rablerine şöyle dua ettiler: "Bize iyi huylu, yakışıklı bir çocuk verirsen yemin ederiz, şükredenlerden olacağız."
 
AYETİN DOĞRUSUNU YAZIYORUM:
 
Önce önbilgi: sizi kelimesi ÜÇ kişiyi barındıran SİZ olduğu için, bunun çoğul ve altbileşenler olduğunu ve TEK CANLI'nın da tekil ÜSTBİLEŞTİREN olduğunu anlıyoruz.

Bu bileşenler şunlar:
ÜSTBİLEŞİK OLAN>>>>>İNS (Canlı/İnsan)TEK YARATIKTAN yaratılanlar:
 
1. XY Adem (Tamamen erkek)
2. XX Eşi (Tamamen kadın)
3. YY hamule=Koza/Yük içinde kalan HOURİ'ler
 
Ruhta bedende güzel olan>>>HURİ'dir. İnanılmaz güzeldir. Huri üçüncü bileşendir. SAFLIK anlamında "Çocuk" gibi tevil edilmiştir. Oysa yetiştindir-diğerleri gibi-

Adem TEK CANLI'dan sıyrılıp çıkınca, peşinden EŞİ (olacak olan) Havva çıkar ve orada kalan ARTIK-fakat-CANLI da Huri adını alır! Huri olan Ademden ziyade, Havva'dan/rahminden ayrılır ve kendi başına müstakil bir canlı cinsi olur.

ETÜD: Şimdi söyleyeceklerimin daha iyi anlaşılması için, Adem'e daha evlilik bile yokken ZÜRRİYETİNDEN ve ZÜRRİYETİ olacağından söz eden ayetleri arama/tarama motorundan bulunuz.

ZÜRRİYET kelimesi sadece ADEM ve HAVVA'ya özgü/özgün imtiyazdır.
 
Houri için VERİLMEMİŞTİR. Adem ve Havva, çok güzel olan HURİ benzerinde ZÜRRİYET istediler. Rabbimiz bunu kabul etti ve İLERİDE dünyaya inince doğacak ilk ÇİFT İKİZLERİNİN (dördünün) çapraz biçimde HURİ olacağını, fakat ÇAPRAZ (Bir insana bir huri eş) biçiminde evlenmelerini EMRETTİ ve şart koştu.
 
Ama Kabil Habil'i öldürdü ve sistemi bozdu. Mutantlar dünyayı istila edercesine çoğaldılar. (Kardeşler evlenemez yasağını deldiler) Daha önce de yazdığım biçimde Labuda isimli Huri kızları aracılığıyla hem Adem Havva hem de Huri-Havva soyu seyrek de olsa (Kabile değil, aile kadar olmak şartıyla) genler içinde seyrettiler.
 
Araf-190.Allah onlara ruhta-bedende güzel bir çocuk verince, kendilerine verdiği nimete ikisi birden Allah'a ortak koşmaya başladılar. Allah onların ortak koştuğu şeylerden arınmıştır.

Bu ayetin açıklaması çok uzun. Bunun için yeni bir etüd olarak, HAVVA'nın niçin kendi aralarında evlenen çocuklarından bazılarına ANNE; diğerlerine KÖTÜ kaynana gibi davrandığına ilişkin TAMAMLAYICI yazılarımı (Candaşların da yardımıyla) bulunuz lütfen!
 
Havva RAHİMDEN ağırlık/hamimelik kazandıklarını ÖZÇOCUĞU, göğsünden (kaburga) doğanları da GELİNİ/DAMADI gibi ÜVEYlemiştir. Ayette anlatılan budur. Fakat mealci işin içinden çıkamamış ve çuvallamış.

Aşağıdaki ayette de meal yazarı HEPTEN çuvallamış ve değişik anlamlar aramaya başlamış. Burada anlatılanın ne olduğunu anlamak için, "Çocuklarınızı yaratan siz misiniz yoksa biz miyiz?" ayetini de ETÜD ederseniz, bir Chat'te bunlarla teçhiz edilmiş olarak ayetlerin 7 anlamından hiç değilse birini anlatabilirim.
 
Araf-191.Hiçbir şey yaratmayan, bizzat kendileri yaratılmış olan şeyleri/kişileri mi ortak koşuyorlar? 
 
 
Hans Von AIBERG

No comments:

Post a Comment