20100108

HIZIR / Su-Para

Musa ve Hızır bir beldeye geldiler "ahaliden Su ve yiyecek" istediler, ama kasabalılar onlara hiçbirşey satmadılar. Bunun üzerine Hızır yıkılmakta olan bir duvarı DÜZELTTİ.
 
Musa dayanamadı: "Bir ücret istemeden neden o yıkık duvarı doğrulttun" dediğinde
HIZIR müthiş sinirlendi: "İşte bu benimle senin aranda ayrılma nedenim."
 
Çünkü Musa as. işe TİCARİ bakıyordu, bedava işçilik yapmaya bir anlam yükleyememişti. Hz.Hızır'a nakit teklif edilince itidalini kaybediyor.
 
Hızır da 80'lerdeki ayetlerde Musa'yı kovuyor. Nedeni ise P A R A. Musa diyor ki, "Bir duvarı doğrulttun ve hem de hiçbir ÜCRET istemedin"
 
Hızır Musa'yı kovuyor: "İşte bu (Para) seninle benim AYRILMA nedenimdir." diyor. Görmediniz mi "Musa'yı resmen defediyor!" Allah ile Tur dağında konuşan Musa'yı... DEFEDİYOR.
  
Hızır SU istedi (Gücün en küçüğü budur) vermediler. Yıkılmakta olan duvarı onardı. CEZA vereceğine kendisine su vermeyen, basit gücüyle yardım etmeyen o kavmi ödüllendirircesine YIKILMAKTA OLAN BİR DUVARI/SEDDİ onardı. Musa bile şaştı bu duruma!
 
Hızır turist idi, pansiyoner idi, pansiyoncudan SU/AZIK istedi. Bir bardak su getirmek gibi basit "Gücüyle" bile yardım etmedi pansiyoncu/hancı! Oysa onlar TOK idiler...
 
Sadece İMTİHAN ediyorlardı. Musa balığı vererek, KUDRET HELVASI gibi, bıldırcın gibi zaten MUSA'yı tok tutuyordu/Kendisi gibi... Su ve erzak istemediler/İster gibi yaptılar. "Gücünüzle yardım edin" dediler kısacası...

Hans Von AIBERG
  

No comments:

Post a Comment