20100109

KURAN DAKİ NAMAZ / VİTR NAMAZI

Ala ve Azim Allah'ın iki adıdır. Subhanallah en doğrusudur. Rabbena'lar muhtelif... Atina... Rabbenağfirli... ve kunut duaları. DUA diyoruz bunlara adı üzerinde... AYET değil. Namaz içinde elbette ayetteki metinler okunacak...
 
Ben diyorum ki, namaz dışında diğerlerini de okuyunuz. Yani elimi açtığımda (selamdan sonra) Kunut’un tamamını okuyorum. Sübhaneke okuyorum, Rabbenaları okuyorum, Kur'andaki Atina'yı ise namaz içinde okuyorum. Allah'ın orijinal Kelamullah ve Sünnetullah'ına bağlılık için...
 
Kur'an Allah'ın bize bildirdiği TEK KONUŞMASIdır.
 
Yani Allah Mütekellim DEĞİL İDİ. Çünkü Tevrat ve İncil tahrif edilmişti. Ama Kur'an inince bu kez ALLAH MÜTEKELLİM=Söz söylemesi vardır SIFATINI onayladı. Kur'an bunun için ÇOK mübarektir.
 
Kunut duasını namaz içinde okuyamam... Dinden taviz verilemez çünkü. Okursam bozulur... Bunu vitir namazı için Resulullah'ın okuduğu söylenmiş.
 
Vitir namazı şudur:
"Gecenin bir yerinde kalkıp namaz kılsalardı çok iyi olurdu" ayeti FARZ değil...
İster kılın ister kılmayın (fazla mesaidir) ve üstelik gecenin BİR YERİNDE (bu takvime göre gece 24.15 ile sabah fecr arasındaki bir süre oluyor) Kur'an'da her namaz ikişer rekattır. Vitiri 2,4,6,8, ....88 istediğin kadar kılabilirsin. Yani Sünnet namazı, adı üzerinde SÜNNET. Ama Allah'ın bizden "Dilek olarak" önerdiği ise VACİB dir. Hangisi daha kutsal?
 
Şu çok önemli: Resulullah bir şey söyledi, Ebu süfyan bu bir şeye bir şey daha ekledi, oğlu muaviye de babasına ekledi. (Semiallahü limen hamideh ve Rabbena lekel hamd) Yezid ise bin hurafe daha ekledi ve namaz artık Allah'ımızın namazı değil; EMEVİ namazı oldu. Eba=Baba, Süfyan=Süfyaniler, Ebu Süfyan=Süfyanilerin babası. Bunun karşısında ise EHLİBEYT vardı...
 
Biz Türkler tercihimizi YEZİDİLİK olarak belirledik ve Beyazıtlardan olduk. Maalesef biz Türkler de Ehlibeyt düşmanıyız. (Bilinçaltımızdan aynen öyleyiz. Kimse itiraz etmemelidir)
 
Ben Hanefi isem, mesela kızımı asla bir Caferi'ye vermem! Onlar Kızılbaş, Alevi, tu-kaka, Rafiziler vb. Beyazıtlık budur işte... Böyle kandırıldık... Dadaloğlular ve Bektaşi obaları basıldı, öldürüldü hepsi. Yani böylece ŞEHİD oluyoruz. Teslim olmuyor, sonuna kadar direniyor ve ölüyoruz... Müslüman Müslümanı öldürüyor.
 
19 keferelerinin de Kur'an’da iki ayeti fazla gösterme çabaları var. İsmailiyenin bir mezhebi de Fatiha'yı kabul etmiyor. Kur'an'ı kuşa çevirecekler. Felak ve Nas Sureleri’nin Kul ile başlaması BİR GARANTİDİR. “De ki...” Yani bunu Hadis gibi uydursalardı Kul ile başlamazlardı. Şiilerden bir kısmı (Hazaralar) Velayet suresi ve Fatıma ayetinin Kur'an'dan muaviye tarafından çıkarıldığını iddia ediyorlar.
 
Kur'an tamamdır. Hiç kuşkunuz olmasın, gönül ferahlığıyla (Karışık da olsa) okuyunuz. 19 RAKİM'e ve Lailaheillallah=Kehf'ine tastamam oturmaktadır. (Matematik ve geometri=Rakim ve Kehf demektir)
 
Ka'de de Resulullah "ZAMMI SURE OKURDU" (Siyer'e bakınız. Hz. Zeyd'den rivayettir) Siyeri Nebi'yi iyi okuyunuz. O hadisler gibi atmasyon değildir. TUTANAK, ZABT'tır, günce, hatıra defteri ve RESMİ evrak niteliği taşır. Emeviler ancak yarısını bozdular Siyerin... ama hadislerin 500 dışında tamamını becerdiler.
 
Aiberg kendisinden ve hevasından konuşmaz. O Kur'an'ı konuşturan basit bir tercümandır. O Üsvei Hasene ile ahlaklanmaya çalışmaktadır. Kur'an'da anlatılan RESULLAH'ı ve SALİH AMELLERİ mümkün olduğunca izlemeye çalışmaktadır. O Resulullah'ı çok sevmektedir. Ama Resulullah'a tapmaz Aiberg...
 
İleride Türk birliğinin adı (Selçuklular nedeniyle) HURASAN diye bilinmektedir. (İran Horasan'ı bunun en güneyindeki bölgedir) Hurasan=Turan'dır. 2099 BloCamPacTURAN'ı. Bundan ikiyüz yıl sonra da MEHDİ'nin askeri olacaklardır. Yani 2250'lerde.
 
ÇOCUKLARINIZIN ÇOCUKLARININ ÇOCUKLARI
O ÇOCUKLAR BABALARININ-ANNELERİNİN GENLERİNİ ALIRLAR ÇOCUKLARINIZIN ÇOCUKLARI PSİKOLOJİK OLARAK DA SİZSİNİZ ÇOCUKLARINIZ SİZDEN HANİFLİK ALIR İSE O ÇOCUKLARINIZ BİZE LAZIM Çocuklarınız ya da Torunlarınız için varsınız
Onlara Haniflik ve Sabıkun bilgisi (Genetik bilgisi) vermek için varsınız
 
RESULULLAH yani büyük büyük dedeniz de SİZİN İÇİN V A R D I
 
Böyle geçiyor GENLER. Evladı iyyal (Eyyühel) Hz. İbrahim Ebu Hanif'in DUASIDIR. Allah'ın Levhi Mahfuzda YENİDEN DÜZENLEYECEĞİ BİR DUADIR. İsbatı da Hızır'ın öldürdüğü bebekte yatmaktadır. "Anne ve babası hayırlı bir evlat istemişlerdi, Allah da onu verdi" diyor ayet. Bu duayı yapınız.
 
Allahümme BARİK ala.....İBRAHİME.. nın anlamını biliyorsunuz değil mi? İbrahim'in duasıdır o. "İbrahim HAYIRLI EVLATLA BEREKETLİ BİR NESİL İSTEDİ" bundan öte açmam gerekmez. Allah onun HER DUASINI (dostunun her niyazını) kabul ettiği için ETTİ. İşte bunun için Kema Barekte... diyoruz. Ama bunu "İbrahim'in duası olarak Kur'anda yer aldığı biçimde" kullanınız. Duası başka ayette yazılı, evlat istemesiyle ilgili bereket duası...
 
İbrahim bizim de babamızdır. O mutmainsizlik (tatminsizlik) ile başladı bu işe... Elbette Allah Müminlerin dostudur ama "EY İMAN EDENLER (Müminler) BİR DAHA İMAN EDİN" ayeti gereğince DUBLE İMAN istemektedir. Bu yüzden bir tek imana "UMULUR Kİ" kelimesi yapıştırılır. İki kez iman edene ise UMULUR Kİ YERİNE ALLAH VAADİ  gelir.
 
 
Hans Von AIBERG 

No comments:

Post a Comment