20100109

CENNET&CEHENNEM / RUH

Pekiyi bu Ruh nerede tezahür etti, nerede ortaya çıktı?
 
Yanıtı sizde, gönlünüzde, yüreciğinizde, kalbinizde ama soyut olan kalbinizde...Gönül mekanının (Ruh ürünlerinin, sürekli düşüncenin vb.) kaynağı olan jeneratör vardır. Oranın adı "gönül mekanı"dır.

Gönül Mekanına bir giren (Aort damarı, şahdamarı) vardır o da soyuttur, Onun adı Kur'an'da Hablilverid'dir. Allah bize o şahdamarından da yakındır. Ama manevi göbek kordonu olan o bitip tükenmeyen ince gümüş kordonun Arş'a asıldığı kadar uzaktır. Beslenme, savunma, Üreme içgüdüleri yani rızkımızın ikmali çok uzaklardan gelir. Ama ŞAHDAMARIMDAN YAKIN ALLAH'IMIZ hiç bir yere sığmaz da "GÖNLÜMÜZE" sığar.
 
Allah'ın ruhundan üflendi ya, o üfleme ebediyen sürmektedir. Örneğin, duygu, düşünce vb. çabasız bir süreçtir, enerji gerektirmez. Sürekli düşünürüz, uykuda düşünürüz (Düşünmesek rüya görmezdik, uyku küçük ölümdür) Büyük ölümden sonra da düşünürüz, tıpkı kendi ameliyatını tavandan seyredip de hayata dönenlerin anlattığı gibi) ölümden sonra da düşünürüz, ebedi Cennet ve Cehennem yaşamında sonsuza kadar düşüneceğiz. Kalu Bela'dan itibaren biz kesintisiz düşünmekle yükümlüyüz.
 
Ruh'un Allah'a yükselmesi bir gün=50 bin yıldır.
 
 
Hans Von AIBERG
 

No comments:

Post a Comment